Kortrijk, Westerlo en OH Leuven tonen veerkracht: de strijd om play-off 3 te vermijden wordt immens (en uw mening telt!)

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Kortrijk, Westerlo en OH Leuven tonen veerkracht: de strijd om play-off 3 te vermijden wordt immens (en uw mening telt!)

KV Kortrijk won dit weekend van Club Brugge en springt zo onder nieuwbakken coach De Boeck meteen weg van de laatste plaats. Maar er zijn nog veel meer ploegen die een goed weekend achter de rug hebben, waardoor een en ander wat meer in elkaar schuift.

Een week of vier geleden leken Westerlo en KV Kortrijk vogels voor de kat, maar momenteel klauwen ze op volle toeren. De Kerels zorgden voor een deugddoende en zuurverdiende 1-0 overwinning tegen Club Brugge, de Kemphanen pakten in de laatste minuut opnieuw een belangrijk punt tegen RWDM.

Die Brusselse ploeg kan ook nog eens een rechtstreekse tegenstander worden in de degradatiestrijd, waardoor het extra belangrijk is. OH Leuven won kletterend van STVV en lijkt ook een shockeffect gewaar te worden na het ontslag van Marc Brys.

Mendyl OHL-STVV
© photonews

KV Mechelen, KAS Eupen en RWDM van hun kant waren allen met 10 op 18 prima aan het seizoen begonnen. Revelaties zouden we ze bijna gaan noemen. Sinsdien werken ze echter een tragisch bilan af. RWDM speelde drie keer gelijk, KV Mechelen een keer en Eupen heeft zelfs een 0 op 15 te strikken.

Charleroi is met een 6 op 6 dan weer in wat veiliger water terechtgekomen, maar alles staat op een zakdoek. Op het verrassende Cercle Brugge (en het al drie seizoenen verbazende Union) na hebben we misschien wel alle 'kleinere' clubs in de rechterkolom, maar de onderlinge kloof is bijzonder klein.

Belang van plek 12

De Zebra's hebben dertien punten op plek negen, hekkensluiter Westerlo heeft er amper zes eenheden minder. In een seizoen waarin de nummers 13 tot 16 een zeer spannende play-off 3 zullen moeten afwerken in zes wedstrijden bibberen tegen degradatie wordt plek 12 dé plaats waar velen willen eindigen.

Stassin Lucas- westerlo - kortrijk
© photonews

En dus zou het wel eens héél spannend kunnen gaan worden. Welke teams kunnen deze winter nog wat extra kwaliteit injecteren met een paar transfers? Welke teams gooien een van de komende weken of maanden alsnog hun trainer buiten? En welke impact gaat dat hebben?

Niet enkel de strijd om de titel of de top-6 lijkt dit seizoen een interessante te gaan worden, ook onderin zal het knokken worden van de eerste tot de laatste minuut. Daarom dat we het ook graag aan jullie vragen. Welke vier teams zien jullie play-off 3 halen?

Welke vier teams gaan volgens u play-off 3 spelen?

73%
73%
92%
39%
31%
76%
12%
0%
4%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties