Bruggeling is duidelijk: "We zijn te braaf, we missen iemand als hem"

Bruggeling is duidelijk: "We zijn te braaf, we missen iemand als hem"
Foto: © photonews

Club Brugge begint op paasmaandag aan zijn avontuur in de Champions' Play-off. Cercle Brugge is de eerste tegenstander. Of de club dit jaar nog voor de prijzen zal kunnen spelen? Dat zal nog moeten blijken de komende weken.

Maxim De Cuyper is aan een goed seizoen bezig bij Club Brugge. De verdediger toont zich polyvalent en durft af en toe eens op tafel kloppen. Dat lijkt ook nodig in een ploeg van toch wel door de band genomen brave jongens.

Dat zijn alvast de woorden van De Cuyper zelf in Het Nieuwsblad: " Soms moet er eens iets koken in een kleedkamer. Om iedereen op scherp te zetten. Misschien helpt dat soms wel."

"Bij Westerlo bijvoorbeeld gebeurde dat vaker, voornamelijk op training. Omdat daar meer uitgesproken karakters zaten. Zoals Sinan Bolat. Dat helpt, als wake-upcall", aldus de verdediger van Club Brugge. Die ook meteen praat over zijn eigen team.

Club Brugge een te brave groep?

Volgens De Cuyper heeft Club Brugge te weinig stoute jongens. Jonathan Blondel en Ruud Vormer zijn types die volgens hem gemist worden: "Ruud Vormer: die kon een ploeg ook meetrekken. Een persoonlijkheid als Ruud, die missen we. Als het niet draaide, kon hij zich kwaad maken en dat zeggen. We hebben misschien een iets te brave groep."

De verdediger wil zelf graag verder doorgroeien in een rol van leider, maar beseft dat hij nog meer zijn mond kan opendoen. "Ik houd misschien nog te veel rekening met een bepaalde hiërarchie, die er altijd is in een voetbalploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties