Interview: We hebben ze gevonden: Hollandse supporter van de Rode Duivels in Rusland (en ze is het best gekleed van allemaal)
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Sochi

Dit is de Hollandse supporter van de Rode Duivels in Rusland

We hebben ze gevonden: Hollandse supporter van de Rode Duivels in Rusland (en ze is het best gekleed van allemaal)
Foto: © Voetbalkrant.com

Zijn er Nederlanders die het over hun hart krijgen om voor de Rode Duivels te supporteren op het WK? Het antwoord is volmondig ja! We ontmoetten maandag Miek Verbers, een wel heel opvallende verschijning tussen de supporters van de Rode Duivels.

Verbers was veruit de best uitgedoste fan die er tussenliep. Onze verbazing werd nog iets groter toen de 55-jarige dame Nederlands bleek te zijn. "Ik kom uit America, een dorp in Nederlands Limburg", knikte ze. "Wat ik hier doe? Dat lijkt me nogal duidelijk hé! Ik ben fan van de Rode Duivels, onze jongens liggen toch al KO thuis."

Verbers trok in 2016 al de aandacht op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Twee jaar eerder werd er een tumor aan het oog vastgesteld bij haar, maar ze wou absoluut naar Brazilië samen met haar broer om de Nederlandse Olympiërs aan te moedigen. En zo gebeurde. De krasse vijftiger viel er toen ook op met een opvallend kostuum.

En ook voor de Duivels trok ze alle registers open. Haar hele kostuum is zelf gemaakt. "De horens zijn van een koe, het binnenste van de kaasbol is een oude werkmanshelm, mijn klompen zijn zelf beschilderd en de rest heb ik ook allemaal zelf gemaakt", vertrouwde ze ons toe.

Maar hoe kom je er als Nederlandse bij om voor de Rode Duivels naar Rusland af te reizen? "Ik ben ook al een hele tijd fan van de Red Flames hoor. En sinds 2016 - toen ik ook voor België ging supporteren in Frankrijk - volg ik ook de Belgen. Leuk hoor!"

Stort €50 en speel met €150