Niet Antwerp, maar BHZ zou stijgen

Ward Bollen
| 0 reacties
Niet Antwerp, maar BHZ zou stijgen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondswoordvoerder Nicolas Cornu heeft bekendgemaakt dat het onmogelijk is dat Antwerp de plaats van Charleroi in de hoogste klasse zou innemen, ten gevolge van de mogelijke omkoopaffaire rond STVV-Charleroi en Antwerp-STVV.

Charleroi kan wel z'n plaats in de hoogste klasse kwijtspelen, maar onmogelijk aan Antwerp. Vorig seizoen eindigde K.Heusden-Zolder immers op de 17de plek, Antwerp werd 18de. Dat zou betekenen dat K.Beringen Heusden-Zolder (het oude KHZ) de plaats van de Henegouwers in eerste klasse zou overnemen. De Limburgers staan momenteel op een 10de plaats in 2de klasse. Maar zover zijn we nog lang niet. Bij Charleroi en STVV reageert men gelaten op de hele heisa. Beide teams zijn gerust op een goede afloop. Secretaris Paul Bistiaux van Antwerp is ervan overtuigd dat het onderzoek nuttig is en iets kan opleveren. Het parket van Hasselt zou een spoor van sms'jes ontdekt hebben, waarin Jacky Mathijssen naar STVV-spelers zou gestuurd hebben dat ze konden rekenen op een aanmoedigingspremie. Afwachten dus.  

Voor "The Great Old" zit er niet meer op dan een fikse schadevergoeding te eisen indien Charleroi schuldig wordt bevonden, maar een mogelijke kunstmatige terugkeer naar eerste klasse is alleen voor KBHZ weggelegd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties