IFK Göteborg geeft Brøndby voetballes

IFK Göteborg – Brøndby: 3-0
De nieuwe trainer van IFK Göteborg, Arne Erlandsen, mag zich een tevreden man noemen. Vandaag behaalde hij zijn derde zege in de Royal League door in het Ulllevi Stadion te winnen van het Deense Brøndby met 3-0.

IFK begon het meest gemotiveerd aan de wedstrijd. Spilfiguur bij de Zweden was middenvelder HÃ¥kan Mild die samen met nieuwe aanwinst Stefan Selakovic (ex-Heerenveen) Brøndby vanaf het begin onder druk zette. Selakovic speelde de bal naar Mild die de bal eerst in de handen van de Deense doelman schoot,  de terugspeelbal was echter wel raak, 1-0 voor IFK.

Brøndby probeerde, via Johan Elmander, zijn kans te grijpen. Maar de doelman van IFK, Bengt Andersson, liet duidelijk zien dat zijn reflexen niets te wensen overlieten. Het bleek een eenmalige kans te zijn voor de Deense club. Het was duidelijk dat IFK de overhand had en bovenal middenvelder Håkan Mild.
Na een half uur kon hij een een mooi hard schot richting doel in een doelpunt omzetten.
Amper vier minuten later was de match beslist nadat Hjalmar Jonsson de bal richting Peter Ijeh speelde, die eenzaam en alleen in het het strafschopgebied stond. Ijeh aarzelde niet en maakte er 3-0 van. Gedurende de tweede helft bleeft IFK het spel domineren zonder dat er nog echte hoogtepunten aan te pas kwamen.

IFK staat daarmee nu als leider in groep twee en heeft nog maar een punt nodig in de twee volgende wedstrijden om zeker te zijn van een plaats in de tweede ronde.
Brøndby kan ook nog doorstoten maar heeft dan wel concurrentie van FC Kopenhagen. FC Kopenhagen staat momenteel op vijf punten, Brøndby staat op vier.

FC Kopenhagen – Trømso: 2-2
Een boeiende wedstrijd waarin Tromsø vooral in de eerste helft de wedstrijd domineerde. Al in de zevende minuut legde Yndestad voor op Essediri die niet aarzelde en de bal in doel schoot, 0-1 voor TIL. Kort daarop bevond een van de spitsen van Kopenhagen, Bo Svensson, zich vlak voor doel maar keeper Borch redde.
In de 33e minuut was het weer raak voor Tromsø: Kibebe speelde een kopbal richting doel, maar doelman Raboczki kon de bal uit zijn netten houden. Tevergeefs want Essendiri schoot hem er alsnog in waarbij de stand 2-0 werd voor TIL.
De reactie van FC Kopenhagen kon niet uitblijven en korte tijd later was het 1-2, via een mooie actie van Zuma die drie Tromsø verdedigers van zich wist af te schepen. Met een mooie volley schoot hij de bal uiteindelijk voorbij keeper Borch.
Tien minuten later kwam Essediri alleen voor het doel te staan en probeerde het met een mooie lob maar de bal wilde er niet in.

Kort na het begin in de tweede helft, wordt TIL-speler Hietanen van het veld gestuurd wegens handsbal en moest Tromsø verder met tien man. De tweede helft sprak niet echt tot de verbeelding en Santos maakte er uiteindelijk nog 2-2 van.

FC Kopenhagen heeft nu zes punten en speelt zijn volgende match uit tegen Brøndby dat met vier punten en een nederlaag tegen IFK op de derde plaats belandt. Tromsø heeft nu weliswaar twee punten, maar moet in de laatste twee wedstrijden het nog wel opnemen tegen IFK Göteborg en Brondby.