Göteborg rolt verdediging Brann op

viki meeuwis

Voor IFK Göteborg en SK Brann was het hun eerste wedstrijd in de tweede ronde van de Royal League. Vorige week nog werd de partij tussen VÃ¥lerenga en Göteborg uitgesteld door de slechte weersomstandigheden. Voor Brann was het de eerste partij in deze ronde.

IFK Göteborg – Brann: 2-0

Göteborg begon het best aan de wedstrijd.  Al in de tweede minuut kon Mourad op aangeven van Mild een schot richting doel lanceren, maar stootte daarbij op doelman Opdal. Enkele minuten later was het wederom Mild die ditmaal Ijeh bediende. Diens pass bereikte Johansson die de bal vanaf vijftien meter net over de rechterhoek van het doel van Brann schoot. Branns eerste kans kwam er in de dertiende minuut, toen de bal die Walde kopte bij Miller terechtkwam aan de andere kant van het veld. Miller probeerde de bal in de verste hoek te krijgen maar miste nipt.
Het hoge tempo van het begin van de wedstrijd zou na twintig minuten al ophouden. Göteborg bleef de wedstrijd domineren maar de verdediging van Brann begon stilaan meer greep te krijgen op de spitsen.
In de 25e minuut kon Göteborg op voorsprong komen door een doelpunt van Mourad maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Voormalige Club Brugge-spits Sæternes probeerde enkele minuten daarna met een volley maar die belande in de reclamepanelen een halve meter naast het doel.
Göteborg bleef aanhouden en brak keer op keer door de verdediging van Brann. Vooral Ijeh en Mourad waren hierin zeer bedrijvig. Door hun harde werk kon Jonas Henriksson uithalen met een hard schot  maar die werd toch nog door Opdal gestopt.
In de 38e minuut was het dan toch raak: Ijeh speelde een beetje met Soma, passeerde de gehele Brann verdediging en speelde de bal naar Niclas Alexandersson die er 1-0 van maakte. Twee minuten voor het einde van de eerste helft kon Brann nog eens proberen via een vrije trap. Walde haalde stevig uit maar dat was zonder doelman Andersson gerekend, die zijn netten proper hield.

Ook in de tweede helft was Göteborg de betere ploeg. Nauwelijks drie minuten in de tweede helft kon Henriksson zich vrij spelen vanop de flank en passeerde de bal naar Mourad die het doel op een haar na miste. Vijf minuten later was het wederom Mourad die door de defensie brak en de bal richting doel speelde waar er drie Göteborg-spelers stonden te wachten om de bal in doel te leggen. Maar dit keer kon Hanstveit de situatie voor Brann redden en een doelpunt voorkomen.
Vanaf de 57e minuut moest Brann dan verder met tien spelers. Guntveit liep tegen zijn tweede gele kaart van de avond aan na een tackle op Johansson. Brann kreeg nog een kans via Sæterness die met een lob doelman Andersson probeerde te verschalken maar tevergeefs.
In de 67e minuut was het weer raak voor de Zweden: Mourad met een schot vanop 25 meter recht in het doel van de Brann, 2-0. De ploeg uit Bergen probeerde het dan maar door drie spelers te wisselen maar het tempo daalde nog verder. De wissels brachten ploeg uit Bergen niet veel inspiratie. Vlak voor het einde van de wedstrijd probeerde Sæternes nog vanaf de flank, maar de bal kwam in het zijnet terecht.
Göteborg was gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg, de verdediging van Brann was totaal niet opgewassen tegen het offensieve geweld van de Zweden.

IFK Göteborg: Andersson,  A. Johansson, Risp,  Svensson,  Johnsson,  Alexandersson,  Mild (84' Smedberg),  S. Johansson,  Henriksson,  Ijeh,  Mourad

Brann: Opdal, Sigurdsson, Bjarnason, Soma, Hanstveit (76' Kalvenes),  Walde (76' Macallister), Guntveit, Scharner, Kvisvik (75' Storesund),  Sæternes, Miller.

Doelpunten:  38' Alexandersson (1-0), 67' Mourad (2-0)

Gele kaarten: Guntveit 16', Miller 72'

Rode kaarten: Guntveit 57' (na tweede gele kaart)

Scheidsrechter: M. Vollquartz (Denemarken)