FC Kopenhagen eerste finalist Royal League

viki meeuwis

Gisterenavond speelde FC Midtjylland en FC Kopenhagen de terugwedstrijd in de halve finale van de Royal League. Kopenhagen had de heenwedstrijd met 3-1 gewonnen en had dus de beste uitgangspositie.

Na een tamme start van de wedstrijd waarin beide clubs enkele kleine kansen kregen, was het toch Kopenhagen dat na vierentwintig minuten op voorsprong kwam. Een inworp vanop rechts werd door Hutchinson verder het veld in gestuurd. Peter Ijeh stond volledig vrij voor de goal en kon zo de 1-0 binnenkoppen. Amper zeven minuten later werd het 2-0 via een pass van Ijeh op Michael Silberbauer, die kwam oog in oog met keeper Anders Rasmussen en aarzelde niet maar knalde de bal steenhard tegen het net.
Twee minuten voor het einde van de eerste helft was het wederom de Nigeriaan Peter Ijeh die met een mooi schot de 3-0 op het scorebord zette. FC Midtjylland ging dus met een flinke achterstand de rust in.

In de tweede helft was het duidelijk dat Midtjylland zich al gewonnen had gegeven. Met amper een kwartier gespeeld kon William Kvist via een hoekschop de stand op 0-4 brengen wat meteen ook de eindstand was. FC Kopenhagen kan dus de titel van vorig jaar verlengen tijdens de finale in eigen huis op 6 april aanstaande.
De andere terugwedstrijd in de halve finale wordt aanstaande zaterdag gespeeld tussen Lillestrøm SK en Djurgårdens IF om 15:30 uur. Lillestrøm won de heenwedstrijd met 1-3.

FC Midtjylland: Rasmussen, Bak Nielsen, Reid, Jessen, Daugaard, Mikkelsen, Ajilore (’56 Traoré), Thygesen (’72 Sivebæk), Sørensen, Kristensen (’46 Poulsen), Agbetu.

FC Kopenhagen: Christiansen, Gravgaard, Hangeland, Bergdølmo, Jacobsen, Hutchinson (’46 Kvist), Linderoth, Bergvold, Silberbauer (’46 Thomassen), Pimpong, Ijeh (’64 Bernbug).

Doelpunten: Ijeh (’23 ; 0-1), Silberbauer (’30 ; 0-2), Ijeh (’42 ; 0-3), Kvist (’61 ; 0-4)

Gele kaarten: Gravgaard, Rasmussen

Scheidsrechter: Stålhammer (ZWE)