Interview Dheedene en De Pauw na KVM-GB

Bart Hermans
| 0 reacties
Dheedene en De Pauw na KVM-GB
Foto: © SC

Voetbalkrant sprak na de bekerwedstrijd tussen KV Mechelen en Germinal Beerschot met Didier Dheedene en Steven De Pauw.
 
De eerste speler die we te pakken kregen was een duidelijk ontgoochelde Dheedene.
 
Wat is uw gevoel na deze wedstrijd?
 
“Ik ben zwaar ontgoocheld, we wilden zo ver mogelijk in de beker geraken. We wisten in deze eerste rond dat het een moeilijke wedstrijd ging worden maar we hadden toch gehoopt om voorbij dit Mechelen te geraken.”
 
Nu rest enkel de competitie nog?
 
“Ja en daar gaan we proberen zo hoog mogelijk te eindigen maar de beker komt niet meer terug. In zo een wedstrijd is het erop of erover en we hebben gewoon verloren nu. De beker is nu een afgesloten hoofdstuk en we moeten alles op de competitie zetten.”
 
Ben je al terug aangepast aan het Belgisch voetbal?
 
“Natuurlijk ben ik aangepast anders speel je niet elke week een wedstrijd. Vandaag zat het achteraan weer goed in elkaar want Mechelen heeft niet zo veel kansen gekregen maar ze hebben aan één kansje genoeg om een doelpunt te maken en daarom gaan zij verdiend verder.”
 
We spraken ook een stralende Steven De Pauw die ons maar wat graag te woord wilde staan.
 
Steven, die was genieten van de eerste tot de laatste minuut?
 
“Ik ben vandaag op de bank begonnen omdat ik net uit blessure kom en dan moet je wachten op je kans. Ik zit al lang genoeg in het voetbal om te weten dat dat heel snel kan gebeuren en vandaag was het zover en dan nog op zo een manier kunnen winnen. Dat is gewoon fantastisch. Eindelijk nog eens de sfeer van vier jaar geleden toen we nog in eerste speelde. Dat is gewoonweg geweldig.”
 
Geloofden jullie voor de wedstrijd in een stunt?
 
“Natuurlijk, we hebben ook gezien van het weekend dat er nog tweedeklassers heel goed hebben meegedraaid. Ik denk wel niet tegen ploegen van het kaliber van Germinal Beerschot. Met alle respect maar Germinal Beerschot staat toch vijfde in de Jupiler League dus dat is toch een serieus kaliber. Het gewoonweg schitterend.”
 
En de reacties in de kleedkamers?
 
“Het was groot feest in de kleedkamer. We beseffen niet goed wat er gebeurd maar het begint toch stilletjes aan door te dringen. Als je mailbox van  je gsm helemaal vol zit met reacties dan doet dat wel iets. Ik denk dat we aan voetbalkennend Vlaanderen toch hebben laten zien dat KV Mechelen terug bestaat. Dat was de bedoeling en die kwalificatie is een leuke bonus erbovenop. We wilden gewoon laten zien dat we kunnen voetballen , dat we een jonge groep zijn die ambitieus is. Dat is zeker gelukt daar ben ik van overtuigd. En ja die kwalificatie, morgen zullen we dan ook onze volgende tegenstander kennen. Er wordt al volop gespeculeerd over de mogelijke tegenstanders , de ene wil een tegenstander waar we van kunnen winnen en dan naar de kwartfinales een andere wil gewoon een mooie affiche. Van mij mag het alle twee. Terug thuis spelen zou fantastisch zijn.”
 
Ik zag na de wedstrijd dat Mark Uytterhoeven je kwam feliciteren . Dat was een speciaal moment?
 
“Ja, we hebben hier alles meegemaakt en in de periode van het faillissement ben ik heel kort naar Mark gegroeid en we hebben altijd contact gehouden. Gisteravond is hij teruggekomen naar België en we hebben in Leuven afgesproken. We hebben daar wat gebabbeld en samen gezeten. Ik ben al heel dikwijls bij hem in Frankrijk geweest, we hebben een goede band. Als ik dan terug in de ploeg kom dan zie je dat hij daar ook van geniet. Hij is een eigenlijk een vaderfiguur voor mij geworden.”
 
Was je er zoveel jaar geleden bij in die match tegen Germinal Beerschot net na het faillissement?
 
“Ja, ik was zelfs kapitein in die wedstrijd. Het was de eerste wedstrijd die we wonnen, zelfs de eerste waarin we scoorden. Ik heb daar zelfs nog een foto van , eentje met Bert Dhont , hij was toen kapitein van Germinal Beerschot.”
 
Deze wedstrijd deed een beetje terugdenken aan die wedstrijd van drie jaar geleden.
 
“Ja, Mark was voor de wedstrijd nog eens in de kleedkamer geweest en verwees naar die wedstrijd . We waren toen ook de underdog zoals vandaag en toen hebben we het ook tot een goed einde gebracht.”
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties