Turkije wint clash van de Bosporus

Dirk Pieters

Regerend Europees kampioen Griekenland ging zaterdagavond zwaar onderuit tegen Turkije. In de EK-kwalificatiewedstrijd ging het op eigen veld met 1-4 onderuit. Door de zege blijft Turkije zijn ongeslagen status in de poule behouden. Griekenland volgt op drie punten.

In het luidruchtige Karaiskakis stadion van Athene kwam de thuisploeg al wel snel op voorsprong. Na vijf minuten zorgde Sotiris Kyrgiakos, op aangeven van Giorgos Karagounis, voor de 1-0. Echt lang duurde de vreugde niet bij de thuisaanhang, want nog voor het half uur bracht Tuncay Sanli de stand op 1-1. Dat was meteen ook de ruststand. In de tweede helft gingen de Turken nadrukkelijker op zoek naar doelpunten en die kwamen er ook. In de 55e minuut trapte Gokhan Unal de 1-2 op het bord en even later zorgde Metin Tumer met een solo voor de 1-3. In de slotfase maakte Gokdeniz Karadeniz de afstraffing compleet door de 1-4 te scoren. Doelman Antonis Nikopolidis kende een slechte avond en zag zijn verdediging meermaals in de fout gaan.