Vandenbergh: "Ik krijg te weinig speelminuten"

Steurbaut Kersten
| 97 reacties
Vandenbergh: "Ik krijg te weinig speelminuten"
Foto: © SC

Kevin Vandenbergh gaf de Buffalo’s zaterdag het nekschot, maar zijn zesde treffer van het seizoen stemde de aanvaller niet tot lachen. Vandenbergh is niet tevreden over zijn invallersstatuut bij Germinal Beerschot.

De dolle vreugde op het veld na zijn doelpunt maakte in de catacomben plaats voor realisme. “Je komt bij een 1-0 achterstand het veld op en je wint nog met 1-3. Dat zegt genoeg. Daar heb ik niet veel aan toe te voegen.” Met zes doelpunten is Vandenbergh samen met Malki topschutter van Germinal Beerschot.
 
Je bent ontgoocheld dat je niet in de basis stond.
 
“Met de afwezigheid van Goor en Haroun had ik gehoopt om te starten en dan moet je op de bank plaats nemen. Je bent dan gemotiveerd en denkt dat je tijdens de rust mag invallen, maar dan kiezen ze tijdens de rust voor iemand anders. Dan kan ik die ontgoocheling niet wegsteken. Als die er niet is, ben je geen echte sportman.”
 
Je kan wel tevreden zijn over je prestatie?
 
“Bij de 1-1 draag ik mijn steentje bij en in de slotfase maak ik de wedstrijd af. Dat geeft mij voldoening. Ik hield de ballen ook goed bij en legde ze terug op Cruz en Leko. Ik heb gedaan wat ik moest doen.”
 
Een visitekaartje voor de trainer?
 
“Ik ben geen 18 jaar meer, maar 25. Ik denk niet dat ik nog een visitekaartje moet afgeven. Iedereen weet wat ik kan.”
 
Malki valt mogelijk geblesseerd uit. Dat verhoogt jouw speelkansen.
 
“Dat maakt mij niet uit. Ook als iedereen fit is, wil ik spelen. Daarvoor ben ik naar hier gekomen. Als je de drie spitsen, Malki, Dosunmu en ik, afweegt, heb ik de minste speelminuten gekregen. Toch kan ik goede cijfers voorleggen. Dat geeft voldoening. Het is duidelijk dat ik te weinig gespeeld heb.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties