Club wel, Gent zeker niet geplaatst in Europa League

Anthony Van der Planken
| 10 reacties
Club wel, Gent zeker niet geplaatst in Europa League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als AA Gent volgend seizoen de vernieuwde groepsfase van de Europa League wil halen, zal het flink moeten stunten. De Buffalo's zijn immers geen reekshoofd in de twee laatste voorrondes. Club Brugge is dat wel.

AA Gent moet deze zomer drie voorrondes overleven, wil het zich kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. Dat wordt geen evidentie, vooral omdat de Buffalo's in de laatste twee voorrondes geen reekshoofd zijn.

Gent mag starten in de tweede kwalificatieronde, waarin het wel nog reekshoofd is. Het ontmoet zo een op papier zwakkere tegenstander. Als Gent die horde neemt, wacht in de volgende ronde wel een serieuze klif. Als niet-reekshoofd kan het dan op teams als Roma, PSV, Valencia of Fenerbahçe stuiten. Gelukkig zijn er ook nog enkele haalbare kaarten onder de reekshoofden, zoals het Bulgaarse Lokomotiv Sofia of het Slovaakse Zilina. De loting zal dus cruciaal worden.

Maar zelfs als Gent in de derde voorronde kan stunten, is de groepsfase nog steeds bijzonder ver weg. Ook in de vierde en laatste kwalificatieronde is de tegenstand niet van de poes. Dan stromen nog meer toppers in, waaronder Ajax, Zenit Sint-Petersburg en Everton.

Club Brugge heeft meer geluk. Blauw-zwart moet slechts twee voorrondes overleven en is bovendien telkens reekshoofd. Toch blijft het oppassen geblazen voor teams als Metalurh Donetsk en het Nederlandse FC Groningen.

Als Club Brugge de groepsfase haalt, zit het trouwens zeker in de tweede pot. Gent zal zich bij een eventuele stunt moeten tevreden stellen met een plaats in de vierde en laatste lotingspot.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties