Club bijt weer in het zand tegen reeksgenoot

Nico Wieme
Club bijt weer in het zand tegen reeksgenoot
Foto: © SC

Na de hoopgevende prestatie tegen AZ is Club Brugge weer in de oude zonde hervallen. Tegen Germinal Beerschot moest blauw-zwart in de Coppa Sterchele het onderspit delven.

Club Brugge blijft een ploeg met twee gezichten. Afgelopen zondag speelden de West-Vlamingen een overtuigende wedstrijd tegen AZ, die met 1-0 gewonnen werd. In de vier oefenduels tegen reeksgenoten Roeselare, Zulte Waregem, Westerlo en Germinal Beerschot leed blauw-zwart evenveel nederlagen. Het doelpuntensaldo van 1-11 is ook niet bepaald om over naar huis te schrijven.

 

Nochtans begon Club goed aan de wedstrijd tegen Germinal Beerschot. Het leek de lijn van tegen AZ door te trekken. Op het halfuur moest Brugge echter met tien verder nadat Ryan Donk de bal met de hand uit het doel sloeg. Ivan Leko aarzelde tegen zijn ex-ploeg niet van op de stip. Club was van slag af en mocht vlak voor rusten nog van geluk spreken dat het niet met zijn negenen verder moest. Stijn Stijnen wou buiten zijn strafschopgebied Faris Haroun afstoppen, maar deed dit met de hand. De Clubgoalie mocht blij zijn dat hij slechts geel kreeg.

 
Tien minuten na de pauze leek Germinal Beerschot de partij in een definitieve plooi te gieten. Haroun verdubbelde de Antwerpse voorsprong met een schot dat onder Stijnen door ging. Door de vele wissels was er in de tweede periode van een echte wedstrijd nog amper sprake. Philippe Clement kopte op vrijschop van Ronald Vargas nog wel de aansluitingstreffer tegen de netten, maar op meer konden de Bruggelingen geen aanspraak maken. Het was integendeel de thuisploeg die nog het dichtst bij een doelpunt kwam.

 

Adrie Koster heeft nog een week de tijd om zijn ploeg op de rails te krijgen. Volgende week donderdag speelt Club zijn eerste wedstrijd van belang, dan treft het in het eigen Jan Breydelstadion de winnaar van het duel Gorica-Lahti. Germinal Beerschot doorstond zijn eerste serieuze test na oefenduels tegen lagergerangschikte teams. (AN)

 

De ploegopstellingen van beide teams:

 

Germinal Beerschot: Pacovski - Monteyne M, Wamfor, Van Dooren, Monteyne PJ - Haroun (77' King), De Decker (58’ Cruz), Leko (71’ Rits), Goor (77' Munyaneza) – Malki (71’ Tshibuabua) , MacDonald (58’ Dosunmu).

 

Club Brugge: Stijnen – Ciman (46’ De Mets), Donk, Alcaraz (46’ Kucera), Daerden – Dirar (46’ Dahmane), Odjidja (67’ Clement), Simaeys, Blondel (67’ Geraerts) – Sonck (46’ Vargas), Akpala (67’ Chavez).

 

Doelpunten: 33’ Leko (strafschop, 1-0), 55’ Haroun (2-0), 78' Clement (2-1).

 

Rode kaart: 32’ Donk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties