Beenhakker: "Wasyl zal in maart nog niet terug zijn"

Nico Wieme
| 10 reacties
Beenhakker: "Wasyl zal in maart nog niet terug zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leo Beenhakker heeft met afgrijzen de beelden van de tackle op Marcin Wasilewski gezien. Volgens de bondscoach van Polen heeft de Poolse bondsdokter niet gezegd dat de verdediger in maart opnieuw op het veld zal staan.

"Dit is in de eerste plaats een persoonlijk drama. Marcin Wasilewski stond op het hoogtepunt van zijn carrière. Bovendien is hij sinds ik bondscoach ben zonder discussie een vaste waarde bij Polen", vertelt Leo Beenhakker aan Radio 1.

"We missen hem vreselijk. Hij is ook een van de spelers die de groep bij elkaar houdt. In Polen wordt heel emotioneel gereageerd op dit incident", aldus Beenhakker. "Hij is hier erg geliefd, als voetballer en als mens."

De Nederlandse bondstrainer van Polen wil echter niet meedoen aan de polemiek die sinds zondag in de media en onder de supporters woedt. "Dit soort tackles zie je overal. Heel vaak gaat het goed, maar als dat niet zo is, staat de boel in brand."

Ten slotte ontkent Beenhakker dat de Poolse bondsdokter zou beweerd hebben dat Wasyl in maart opnieuw op het veld zou staan. "Onze dokter heeft contact gehad met Anderlecht en met de behandelende arts. Hij zal dat zeker niet gezegd hebben. Onze dokter is verstandig genoeg om daar niet over te oordelen", aldus de Nederlander nog. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties