Sevilla neemt optie op bekerfinale

Hannes De Meyer

Sevilla is goed op dreef om de finale van de Copa del Rey te bereiken. De club versloeg in de heenwedstrijd Getafe met 2-0.

De Braziliaan Luis Fabiano (foto) zorgde in de blessuretijd van de eerste helft mooi met hoofd voor de 1-0. Het doelpunt was tegen de gang van het spel in, want Getafe had daarvoor enkele wenkende kansen onbenut gelaten. In de tweede helft was Sevilla de betere ploeg. Net voor affluiten verdubbelde Sevilla zijn voorsprong. Een voorzet van Jesus Navas via Mario Alvarez verdween ongelukkig in doel.

De terugwedstrijd wordt volgende week gespeeld. Tom De Mul bleef geblesseerd langs de kant.

Atlético Madrid kan in de andere halve finale zijn seizoen nog redden, waarin het vanavond aantreedt tegen Racing Santander.