Delen: "Niet écht genoten van eerste bekerwinst"

Jelle Vereecke
| 1 reacties
Delen: "Niet écht genoten van eerste bekerwinst"
Foto: © SC

Jef, door iedereen 'Jefke' genoemd, Delen is aan zijn elfde seizoen bij Westerlo bezig. Tien jaar geleden won de Kempense club met hem de Beker van België.

"Ik was toen een manneke van 24, in mijn eerste jaar, ik heb daar toen niet écht van genoten", zegt Jefke Delen in HLN. "Je bent bezig met je toekomst, je staat niet stil bij wat je net hebt bereikt. We leefden toen in een roes. Nu zou ik het veel bewuster beleven. Maar het blijft wel mijn mooiste herinnering."

Als Delen opnieuw naar de Heizel wil, zal eerst Cercle Brugge verslagen moeten worden. "Cercle en Westerlo zijn aan elkaar gewaagd. Moesten we het opnemen tegen AA Gent of Standard, dan zou de kans op succes kleiner zijn. Nu geef ik ons 50%."

Delen wil nog even doorgaan in de Kempen. "Ik ben er wel trots op om zo'n trouwe soldaat te zijn, in tijden waar er nog weinig clubspelers bestaan. Soms krijg ik de vraag of ik dan geen ambitie had. Maar wie twaalf jaar in eerste klasse speelt, die toont zich toch ambitieus? Oké, ik had kansen om naar buitenlandse clubs te gaan, maar ik ben nogal honkvast."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties