Club Brugge gaat talenten in Diegem stallen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 30 reacties
Club Brugge gaat talenten in Diegem stallen
Foto: © SC

Club Brugge en Diegem Sport gaan een sportieve samenwerking op poten zetten. Het is vooral de bedoeling van Club om talenten in het Brusselse op te sporen. Bovendien kan Diegem-Sport als uitstalraam dienen voor enkele blauw-zwarte talenten.

Cédric De Volder in Diegem

Eerder vandaag organiseerde Club Brugge een persconferentie in Diegem. Waarom trekt een West-Vlaamse club richting de Brusselse rand om de persjongens toe te spreken, hoor ik u denken. Blauw-zwart gaat de komende drie seizoenen immers samenwerken met de plaatselijke derdeklasser. Het is bovendien de bedoeling om ook op lange termijn een perspectief uit te werken.

“Diegem-Sport is geen onbekende naam voor Club”, vertelt Roel Vaeyens namens de eersteklasser. “De derdeklasser is een stabiele club (Diegem-Sport begint dit seizoen aan de twaalfde jaargang in derde nationale, nvdr.) en voert een goed beleid qua jeugdwerking. Het is de bedoeling om via deze samenwerking voetbaltalent in Brussel op het spoor te komen en om eigen kweek ervaring te laten opdoen in het fanionelftal van Diegem. Op die manier kunnen talentvolle voetballers geprikkeld worden op een hoger niveau.”

"Het is de bedoeling om via deze samenwerking voetbaltalent in Brussel op het spoor te komen. Bovendien kan de eigen kweek geprikkeld worden op een hoger niveau"

“Ik ben telkens fier als een jonge gast het tot in het eerste elftal van Club schopt”, bekent ook jeugdverantwoordelijke  Pascal De Maesschaelck. “Ik ben dan ook bereid om onze knowhow te delen met de mensen van Diegem. Bovendien ben ik er zeker van dat we hier ook het één en ander kunnen opsteken. We gaan de opgebouwde kennis van de derdeklasser zeker niet negeren.”

Ook Guy Van Weyenberge, de voorzitter van Diegem-Sport, is opgezet met de gang van zaken. “Diegem heeft nu al enkele jaren een bepaalde manier van werken die aanslaat. Ik wil geen ex-profs aantrekken die hier na enkele jaren met zakken vol geld vertrekken, maar trekt de kaart van de jeugd. Diegem rekruteert nu al enkele seizoenen bij de eersteklassers. Ik moet bekennen dat ik nu al uitkijk naar de eerste Diegem-speler die de basiself van Club zal halen.”

"Diegem wil geen ex-profs aantrekken die hier na enkele jaren met zakken vol geld vertrekken, maar trekt de kaart van de jeugd"

“Je mag ook niet vergeten dat onze club een uitstekende reputatie inzake jeugdopleiding heeft opgebouwd”, gaat de preses verder. “We werden onlangs geprezen als beste van het land (Diegem-Sport won de Foot Pass Award 2013, nvdr.).  De club bracht al toppers als Nabil Dirar, Yannick Ferreira-Carrasco (beiden AS Monaco, nvdr.) en Omar El-Kaddouri (Napoli, nvdr.) voort. Wat als er nog zo’n topper op onze velden voortkomt? Het spreekt voor zich dat Club dan de eerste keuze zal hebben.”

Een West-Vlaamse club die in de Brusselse vijver gaat vissen. Lijkt dat niet op een waarschuwing aan het adres van Anderlecht? “Is dit het territorium van Anderlecht dan?” vraagt De Maesschaelck zich af. “In Brugge leven er zelfs twee eersteklassers naast elkaar. In mijn ogen blijven we gewoon op ons eigen terrein.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties