Van Holsbeeck: "Nu niet leuk om Anderlecht-fan te zijn, maar heb geduld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 111 reacties
Van Holsbeeck: "Nu niet leuk om Anderlecht-fan te zijn, maar heb geduld"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck weet dat het jonge Anderlecht een leerproces doormaakt in de Champions League. Een harde leerschool en dus worden de verwachtingen ietwat getemperd.

Tegen Olympiakos werd het pijnlijk duidelijk dat een match domineren niet genoeg is. "Jongeren als Praet en Tielemans hebben mooie dingen laten zien", aldus Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. "Praet heeft de kwaliteiten om de nummer tien van Anderlecht te worden als hij nog meer ­duels gaat winnen."

"In de tweede helft was dat al iets minder, maar ik maak me geen zorgen. Een ploeg als Anderlecht moet nu op langere termijn denken. Toen ik na Olympiakos de kleedkamer binnenstapte, voelde ik zelfs een soort opluchting: het team is nu zeker dat het tot meer in staat is. Misschien is het nu niet leuk om Anderlecht-fan te zijn, maar heb wat geduld."

Dat de ploeg nu nog leergeld betaalt om top te zijn in de play-offs is wel vrij 'ambetant' voor de fans in de Champions League. '"n België wordt het seizoen beslist in de laatste tien matchen. Ons objectief blijft klaar te zijn voor de play-offs", bevestigt Van Holsbeeck. "Van de Champions League moeten onze jonge spelers vooral veel leren om vooruitgang te boeken. Eén keer 90 minuten in de Champions League is gelijk aan 10 Belgische competitiematchen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties