Preud'homme heeft toch twee schorsingsdagen aan zijn broek

Preud'homme heeft toch twee schorsingsdagen aan zijn broek
Foto: © SC

Het beroep van Michel Preud'homme heeft niet veel uitgehaald. Het bondsparket ging in beroep tegen zijn strafvermindering en kreeg voor de Beroepscomité opnieuw twee matchen schorsing opgelegd.

Het beroep van Preud'homme werd ontvankelijk verklaard maar ongegrond bevonden. Het beroep van het bondsparket werd wel gegrond bevonden op basis van het recidivistische gedrag van Preud'homme. In het verleden werd hij immers nog betrapt op fulmineren richting scheidsrechterlijk korps en dat wordt nu mee in rekening genomen. Van 25/01 tot 08/02 mag hij niet op de bank plaatsnemen.

"Waarom ik in beroep ben gegaan? Het comité had geen enkel bewijs om te staven dat ik in de fout ben geweest. Net daarom wil ik nul speeldagen schorsing", zei Preud'homme deze namiddag nog op zijn persconferentie.

Zelf was hij niet aanwezig bij de uitspraak, maar hij krijgt dus wel degelijk twee speeldagen. "Ik vind het belangrijk om op de bank te zitten tijdens de wedstrijd. Met een simpel gebaar kan ik de spelers aan iets herinneren. Als ik geschorst wordt, hoop ik dan weer op een eerlijke match. Er werd in het verleden met twee maten en gewichten gewerkt. Peter Maes en Guy Luzon gaven molenwiekend instructies van op de tribune."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties