Gluren bij de buren: Nul is weg, emoties laaien op voor doodzieke moeder fysiektrainer Heracles

Gluren bij de buren: Nul is weg, emoties laaien op voor doodzieke moeder fysiektrainer Heracles
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In deze nieuwe rubriek gaan we elke maandag op zoek naar een wedstrijd in een van onze buurlanden die om een of andere reden speciaal was. Deze week viel ons oog op de emoties van Heracles Almelo tijdens en na de eerste puntenwinst van het seizoen.

Door Aernout Van Lindt

Heracles stond met de rug tegen de muur tegen NAC Breda. Het pakte nog geen enkel punt na 7 speeldagen en moest dan ook absoluut winnen. En het lukte uiteindelijk op fenomenale wijze om de eerste punten te pakken. De 6-1 overwinning zorgde voor een volksfeestje in Almelo.

En toch ook voor wat emoties, met name bij Bel Hassani en assistent-trainer Richard Van Beek. Op prachtige wijze scoorde Bel Hassani de 5-1, waarna een innige knuffel volgde met een man die tot tranen toe bewogen was.

Voor zijn zieke moeder

Na de match legde Ilias Bel Hassani uit vanwaar de geweldige uithaal en emoties nadien kwamen: "Richard heeft het heel moeilijk privé. Ik had hem beloofd dat ik als ik zou scoren, ik die goal voor hem zou maken. Zijn moeder is heel ziek. Ja, het was voor hem", aldus ook een emotionele doelpuntenmaker tegen de NOS.

Zo zie je maar: zelfs na een 0 op 21 hoef je niet te panikeren als je maar een reden vindt om alles uit de kast te halen. Het toont dat sport ook emotie kan zijn en voetballers ook een hart hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Division Honour

Nieuwste reacties