Nieuwe club op hoogste niveau: Genk Ladies

Nieuwe club op hoogste niveau: Genk Ladies
Foto: © SC

Dat de BeNe League na dit seizoen ophoudt met bestaan, is (quasi) zeker. Het lijkt er op dat er volgend jaar een nieuwe topcompetitie in België zal komen met acht teams. Nieuwkomer daarbij worden de Genk Ladies.

De Genk Ladies zouden op de velden van de Turkse Rangers in Waterschei gaan spelen vanaf volgend seizoen. "We hopen dat we zo ook de jeugd op niveau kunnen brengen en willen een sterke Limburgse club op het getouw brengen", aldus Betty Van Proeyen tegen TVL. 

Dit jaar komen de Genk Ladies nog uit in de eerste klasse, het niveau onder de BeNe League, als Zonhoven. Volgend jaar wordt dat dus Genk Ladies, al is er niet meteen een samenwerking met Racing Genk in het verschiet.

Superliga met 8 teams in de maak?

Het ziet er zo naar uit dat - in tegenstelling tot eerdere geruchten over een aansluiting van Anderlecht, Lierse en Standard bij de Nederlandse bond - er dan toch een Belgische superliga komt met 8 teams.

Vijf van de huidige (Gent, OHL, Lierse, Anderlecht en Standard) zouden dan worden aangevuld door de top-3 van de huidige eerste klasse. Zonhoven (als Genk) en Tienen lijken al zeker, mogelijk sluit ook Zulte Waregem aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties