Gent en Club strijden om eerste prijs: "Je kan die wedstrijd evengoed winnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Gent en Club strijden om eerste prijs: "Je kan die wedstrijd evengoed winnen"
Foto: © Photonews

Morgen wordt de Belgische voetbaljaargang 2015 - 2016 officieel op gang getrapt met de Supercup. KAA Gent en Club Brugge strijden om de eerste prijs van het seizoen. "En het is meteen een eerste grote test."

Door Cédric De Volder

De Supercup wordt in het voetbalwereldje nog steeds gezien als een veredelde oefenwedstrijd. Maar daar is Franky Van der Elst - die zelf zeven edities heeft gewonnen - helemaal niet mee akkoord.

"Die wedstrijd moet sowieso gespeeld worden", vertelt the Fox in een gesprek met Voetbalkrant.com. "En dan kan je net zo goed voor de overwinning gaan, hé. Het is en blijft toch een prijs. En zo'n beker winnen is altijd leuk voor het vertrouwen."

Al beseft ook de voormalige aanvoerder van Club Brugge dat het mes nog niet zal worden bovengehaald. "Het is een eerste grote test en meteen een wedstrijden tussen kampioen en bekerwinnaar én kampioen en vice-kampioen. Maar er zullen geen risico's genomen worden."

Wisselvallige voorbereiding én echte versterkingen

"Bovendien staan beide teams nog niet op punt", besluit Van der Elst. "Gent heeft er een wisselvallige voorbereiding opzitten, maar won toch maar mooi tegen Bordeaux. Bij Club bewezen Hans Vanaken en Abdoulay Diaby toch al hun meerwaarde. Het wordt alleszins een leuke pot."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties