"Ik zou graag het voorbeeld van Hasi of Vanderhaeghe volgen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
"Ik zou graag het voorbeeld van Hasi of Vanderhaeghe volgen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tim Smolders nam na afloop van vorig seizoen afscheid van het profvoetbal. De ex-speler van Club Brugge, Sporting Charleroi, KAA Gent en Cercle Brugge amuseert zich wel nog in de provinciale reeksen, maar op termijn hoopt hij coach te worden.

Door Timothy Collard

De voorbije dagen blikte Smolders met Voetbalkrant.com terug op zijn carrière, nu kijkt de 35-jarige middenvelder met ons naar de toekomst. En die toekomst ligt in… de voetbalwereld.

Momenteel klust Smolders af en toe bij als analist voor Proximus, maar op termijn ziet hij zichzelf wel (assistent-)trainer worden. “Analist en trainer zijn, dat ligt eigenlijk nog dicht bij elkaar. Als trainer moet je ook heel wat analyses maken, hé.”

"Assistent en speler tegelijkertijd... Ik raad het niemand aan"

Bij Cercle Brugge was Smolders al even assistent en speler tegelijkertijd, maar op die periode blikt hij met gemengde gevoelens terug. “Ik zou het niemand aanraden om die twee functies te combineren. Je moet moeilijke keuzes maken en komt hoe dan ook in een conflictsituatie terecht.”

“Maar dat neemt niet weg dat ik graag assistent of trainer wil worden in de toekomst. Al zijn er natuurlijk wel slechts zestien trainersposten in eerste klasse… Dat Standard iemand zoekt? Ja, dat klopt. (lacht) Maar dat is nog veel te vroeg, hé.”

"Een club vinden waar je kan rijpen in de schaduw van een goede trainer"

“Je kan ergens in derde of vierde klasse aan de slag gaan, maar ik heb het gevoel dat het dan moeilijk is om weer een kans te krijgen op het hoogste niveau. Stijn Vreven is daar in geslaagd, maar het is niet makkelijk.”

“Neen, ik zou liever het voorbeeld van een Besnik Hasi of een Yves Vanderhaeghe willen volgen. Een leuke club vinden waar je kan rijpen in de schaduw van een goede trainer en dan op termijn zelf een kans krijgen. Dat zou mooi zijn”, besluit Smolders.

De andere artikels over Tim Smolders

Tim Smolders' mooiste momenten: "Met Club aantreden in Camp Nou: ongelofelijk!"
Tim Smolders zat bijna bij KRC Genk: "Ik had ook bij KRC Genk kunnen spelen"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties