Peter Maes kreeg niet wat hij wou: "Wilde een type-Ezekiel"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 19 reacties
Peter Maes kreeg niet wat hij wou: "Wilde een type-Ezekiel"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk deed tijdens de allerlaatste dagen van de transferperiode nog enkele zaken, maar een spits kwam er uiteindelijk niet meer bij. En laat dat nu net de positie zijn waar Peter Maes graag wat meer mogelijkheden wilde…

In Sport/Voetbalmagazine analyseert de trainer van Genk de transferperiode. “Waarom pakten we Igor De Camargo? Wegens zijn ervaring, omdat hij hard werkt en omdat hij top is in de kleedkamer.”

“Naast hem zetten we een jonge gast, Enes Ünal, die dezelfde kwaliteiten heeft, maar nog veel jonger is. Dan zoek je nog naar een tweede spits die in een 4-4-2 vanuit zijn snelheid iets kan creëren. Een type zoals Imoh Ezekiel, zodat het niet altijd vanuit de combinatie moet komen."

"Karelis werd in de eindfase veel te duur"

Genk kwam uit bij Nikolaos Karelis, de spits van Panathinaikos. Een deal leek in de maak, maar… "Hij werd in de eindfase veel te duur: Panathinaikos ging nog meer vragen."

"We hadden geen alternatief en beslisten er niet iemand bij te nemen om ‘iets’ te doen. Neen, de bedoeling is om er doelgericht jongens bij te halen. De kwaliteit telt, niet het volume”, besluit Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties