Super League: Gent, Lierse, Anderlecht en Standard knokken om leidersplaats

Super League: Gent, Lierse, Anderlecht en Standard knokken om leidersplaats
Foto: © SC

Vanavond drie duels in de Super League van het vrouwenvoetbal. En dat hadden er zelfs vier kunnen zijn, maar een wedstrijd wordt uitgesteld. De topper is in Gent te bekijken.

Gent - Lierse (20.30u, PGB-stadion Oostakker) 

Gent begon met een 6 op 9 aan het kampioenschap en staat daarmee amper een puntje in het krijt bij co-leider Lierse. De Buffalo's willen dus maar wat graag de punten thuishouden.

Bovendien zijn ze een beetje het zwarte beest van Lierse. "Vorig seizoen verloren we van Gent door hun enthousiasme, zij wilden de zege toen meer dan wij. Maar als wij echt willen winnen, dan moeten we Gent normaalgezien kunnen kloppen", geeft Justine Vanhaevermaet aan op de clubwebsite van de Lierenaars.

Standard - Heist (19.30u, Académie Dreyfus)

Die andere co-leider Standard wil maar wat graag de punten thuishouden tegen Heist. Op die manier blijven ze zeker meedraaien bovenaan. Imke Courtois is er nog niet bij, het wordt verder uitkijken naar aanstaande woensdag. Dan spelen de Rouchettes tegen Frankfurt in de 1/16e finales van de Champions League.

Anderlecht - EVA's Tienen (19.30u, voetbalacademie KBVB Tubeke)

Ook Anderlecht wil er een topavond van maken in eigen huis tegen Tienen. Bij de EVA's willen ze dan weer punten sprokkelen, al is dat nooit makkelijk tegen Anderlecht. Lees HIER de reactie van Jassina Blom.

OH Leuven - Ladies Genk (uitgesteld)

De vrouwen van OH Leuven hebben een aantal basisspeelsters die momenteel bij de U17 spelen in een toernooi richting kwalificatie voor het EK 2016 in Wit-Rusland. Daarom werd de wedstrijd uitgesteld naar een nog te bepalen datum.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties