Zaakwaarnemer zet Anderlecht en Club met voetjes op de grond: "Deze bedragen zijn Praet en Meunier echt waard"

Cédric De Volder Johan Walckiers
Cédric De Volder en Johan Walckiers
| 41 reacties
Zaakwaarnemer zet Anderlecht en Club met voetjes op de grond: "Deze bedragen zijn Praet en Meunier echt waard"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het staat nu al vast dat Dennis Praet en Thomas Meunier aan hun laatste maanden bezig zijn in onze Jupiler Pro League. De secretarissen van respectievelijk RSC Anderlecht en Club Brugge horen de kassa al rinkelen. Maar sommige dromen zijn bedrog.

We zagen de voorbije dagen duizelingwekkende bedragen passeren als het over Dennis Praet en Thomas Meunier gaat. We legden ons oor te luister bij een Belgische zaakwaarnemer - die niet met naam en toenaam wil worden genoemd - om de waarheid te achterhalen.

Dennis Praet: tien à twaalf miljoen euro

Momenteel jagen Borussia Dortmund, Sevilla FC en zelfs Juventus op de Gouden Schoen van RSC Anderlecht. Volgens Italiaanse bronnen moet er twintig miljoen euro op tafel komen om Praet in januari weg te halen. In juni is dat minstens vijftien miljoen euro.

"Ik denk dat een prijskaartje van tien à twaalf miljoen euro correct is voor een jonge voetballer als Praet", wordt ons verteld door de zaakwaarnemer. "Twintig miljoen? De middenvelder heeft zich nog niet bewezen in een match tegen FC Barcelona, hé."

Thomas Meunier: vijf à zes miljoen euro

Ook de Luxemburger kan op heel wat interesse rekenen. Internazionale kwam hem al een paar keer scouten, terwijl zijn entourage met Engelse en Duitse interesse - Schalke 04, VfL Wolfsburg, Southampton,... - schermt.

"Tien miljoen euro voor Meunier is te gek voor woorden. Laat hem snel gaan als een club dat wil geven! Je kan er namelijk niet omheen dat Meunier een verdediger is. Ik denk eerder aan vijf à zes miljoen euro."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties