Geen kans in België, ontploft in Nederland: "Bij Gent geloofde niemand in me, en na onze discussie wilde ik absoluut weg"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Geen kans in België, ontploft in Nederland: "Bij Gent geloofde niemand in me, en na onze discussie wilde ik absoluut weg"
Foto: © SC

Hij gold als een groot talent, maar bij KAA Gent kon hij zich niet doorzetten. En kijk: enkele maanden later gaat het Jinty Caenepeel voor de wind bij FC Eindhoven. Van een steile opmars gesproken! Voetbalkrant.com strikte Caenepeel voor een interview.

Jinty, vertel eens… Met al die Belgen daar bij Eindhoven. Dat moet plezant zijn!

“Dat klopt. De sfeer is hier top. Er spelen veel Belgen bij Eindhoven, het is eigenlijk een beetje een vriendenclub. Bovendien zijn hier ook veel jonge spelers aanwezig. Het gebeurt dan ook wel vaker dat we ook naast het veld samen iets doen. We trekken dan de stad in of we gaan eens samen uit.”

En het gaat ook prima, niet?

“Met de ploeg gaat het de laatste weken iets minder. We hebben maar 4 op 12 gepakt en hebben de rol bovenin enigszins moeten lossen. Maar met mij gaat het dezer dagen prima. Ik speel goed én mijn statistieken zijn ook goed.”

"Ik wilde vooral veel spelen, en dat is in Eindhoven mogelijk" - Jinty Caenepeel

Waarom heb je precies voor Eindhoven gekozen?

“Ik heb bewust een stap teruggezet om daarna twee stappen vooruit te kunnen zetten. Ik wilde vooral vaak aan spelen toekomen, en dat is bij Eindhoven mogelijk.”

“Bovendien ligt het Nederlandse voetbal me helemaal. Er ligt veel meer ruimte dan in België en dat past bij mijn manier van spelen. Ik ben snel en kan gebruik maken van die ruimte.”

"Wilde niet het risico lopen om in België op de bank te zitten"

Jinty Caenepeel

In België blijven was geen optie?

“Neen. Mijn zaakwaarnemer (Laurens Mélotte van Stirr Associates, nvdr.) zei me dat ik best dat stapje terugzetten om te kunnen doorbreken. Het risico lopen om in België op de bank te zitten, wilde ik dan ook niet nemen.”

En met Cercle Brugge, waar je vorig seizoen al een half jaar speelde, naar tweede klasse… Was dat geen mogelijkheid?

“Ook niet. Met alle respect, maar ik had geen zin om in de Belgische tweede klasse te gaan spelen. Het niveau hier in Nederland ligt dan toch hoger, hoor.”

"Bij Gent geloofden ze niet in mij"

Jinty Caenepeel

Je contract bij KAA Gent liep afgelopen zomer af. Hadden ze dan geen plannen meer met jou?

“Ze wilden mijn contract met één jaar verlengen, maar dat zag ik niet zitten. Mijn contract liep af en ik wilde niet bijtekenen. Ze geloofden daar toch niet in mij… De trainer niet en de technische staf ook niet…”

“Bovendien heb ik ook nog een discussie gehad met Gent. Dus ik wilde er echt vertrekken. Over wat die discussie precies ging? Goh… Ik ga niet in detail treden, maar dat ging over geld en over het feit dat ze niet in mij geloofden.”

Je kreeg nooit een volwaardige kans bij Gent. Zit dat je dwars?

“Ik vind het toch wel jammer, ja… Akkoord, de concurrentie bij Gent is groot. Maar had ik een kans gekregen, dan had ik die met beide armen gegrepen.”

“Het was ook balen dat ik maanden geblesseerd was toen Hein Vanhaezebrouck aankwam bij Gent. Ik heb me dus nooit kunnen bewijzen in het begin van het seizoen. Maar Vanhaezebrouck heeft eigenlijk nooit met mij gepraat. Ik had geen contact met hem.”

"Ik wil zo snel mogelijk hogerop"

Jinty Caenepeel

Je ligt nog tot 2018 onder contract bij FC Eindhoven. Maar ga je dat contract ook uitdoen? Er zullen vast wel ploegen komen aankloppen als je blijft groeien, niet?

“Ik wil graag zo vlug mogelijk hogerop. Ik heb een carrièreplan en heb bepaalde doelen voor ogen. Maar die doelen hou ik liever voor mezelf. Ik moet me vooral op het veld tonen.”

“Mijn makelaar houdt zich bezig met eventueel geïnteresseerde ploegen. Maar hij zegt me daar niets over. Ik vind dat een goede manier van werken.”

“Zo is en blijft mijn hoofd vrij en ga ik niet te snel zweven. Let op: het is niet dat ik zou gaan zweven mocht ik er meer over weten. Zo ben ik niet. Maar ik wil me nu toeleggen op het voetbal.”

Terug naar Jupiler Pro League?

Bestaat er een kans dat we je binnenkort terugzien in de Jupiler Pro League?

“Ik sluit een terugkeer naar België niet uit. Maar ik sluit eigenlijk niets uit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties