Duidelijkheid: van shirtnummer veranderen, het mag

Duidelijkheid: van shirtnummer veranderen, het mag
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne kwam afgelopen zomer naar Manchester City en prompt waren er een aantal fans die al een shirt kochten van hem met nummer 9. Zij kwamen bedrogen uit, want KDB koos uiteindelijk voor nummer 17. Maar het had ook nog anders kunnen lopen.

De Bruyne had namelijk graag nummer 14 gehad, maar dat nummer was niet vrij. En 9 wel: “Maar zo’n nummer is voor een echte diepe spits voorbehouden, dus ik wilde niet met 9 spelen. Ik ben niet dat type speler in mijn ogen”, aldus KDB daarover.

De oplossing lag nochtans voor de hand: Wilfried Bony – nu houder van het nummer 14 en wél een diepe spits – had kunnen overschakelen naar 9, en zo het lievelingsnummer van onze Rode Duivel kunnen vrijwaren. 

Commercieel

Zover kwam het echter niet; Een kwestie van reclamegelden en voorkeuren (Bony speelde ook bij Vitesse en Swansea al met 14),  want van shirtnummer veranderen kan wel degelijk.

Zo speelt Khaleem Hyland sinds enkele maanden met het nummer 11 bij Westerlo, wat hij aan het begin van de competitie anno 2015-2016 nog niet deed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties