De Ridder wil blijven, maar beseft: “Een voetballersleven is een nomadenbestaan”

De Ridder wil blijven, maar beseft: “Een voetballersleven is een nomadenbestaan”
Foto: © photonews

Steve De Ridder kondigde het eerder dit seizoen al een paar keer aan: hij zou erg graag bij Zulte Waregem blijven. De aankoopoptie op de Belg werd niet gelicht bij Kopenhagen, maar beide clubs zijn wel on speaking terms over een eventuele overstap.

Het grootste probleem blijft de prijs. “We hebben geen transferbudget”, weet Francky Dury dat Essevee ook deze zomer de transfertering naar de nering zal moeten zetten. En dus rest de vraag of ze De Ridder wel langer aan zich kunnen binden.

De Ridder zelf? Die blijft er rustig onder: “Ik hoop dat ik hier kan blijven, want ik ben hier erg graag en ik ben in België iets aan het opbouwen. Mijn zoontje is ondertussen zes maanden oud ongeveer en ik ben een bezorgdere papa dan ik had verwacht”, aldus de speler van Essevee.

Nu moet ik het sowieso doen -

“Daarom dat een verlengd verblijf hier me goed zou doen, maar ik besef ook dat je dat als speler niet altijd in de hand hebt. We hebben nu eenmaal een nomadenbestaan als speler en op de tien jaar dat je prof bent moet je een hele carrière maken.”

“Als ik terug zou moeten keren naar Kopenhagen of nog naar een andere ploeg zou trekken? Dan zou ik dat ook doen. Ons kindje beseft op dit moment toch nog niets, dus de komende jaren hoeft dat nog geen probleem te zien. De komende 5-6 jaar moet ik het sowieso doen, daarna kan ik nog heel veel tijd aan mijn gezin spenderen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties