Wilmots moet zich geen zorgen maken: "Hij is de nieuwe Kompany, maar dan nog sterker"
Timothy Collard
Timothy Collard
| 22 reacties

Marc Wilmots moet zich geen zorgen maken: "Christian Kabasele is de nieuwe Vincent Kompany, maar dan nog sterker"

Wilmots moet zich geen zorgen maken: "Hij is de nieuwe Kompany, maar dan nog sterker"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots moest tijdens de voorbije weken heel wat puzzelen om een strijdvaardige verdediging tussen de lijnen te krijgen, maar toch hoeft de bondscoach zich geen zorgen te maken. Volgens Juan Cruz Ochoa loopt er bij de Rode Duivels een sterkere versie van Vincent Kompany rond.

Ochoa was tijdens het seizoen 2013-2014 trainer van KAS Eupen en schoolde Christian Kabasele om van spits tot centrale verdediger. Een gewaagde keuze, maar ze pakte uiteindelijk heel erg goed uit.

“Na afloop van zijn eerste training als centrale verdediger, zei ik tegen Christian ‘bovenop je kwaliteiten, heb je één groot voordeel: je weet hoe een spits denkt. Iedereen houdt van scoren en je ontgoocheling is logisch, maar als verdediger ga je doorbreken’”, aldus de Spanjaard in L’Avenir.

"Selectie voor het EK verbaast me niet"

Juan Cruz Ochoa

De huidige coach van de Spaanse vierdeklasser Lorca Deportiva gaat zelfs nog een stapje verder. “Zijn selectie voor het EK verbaast me dan ook niet. Christian zal uiteindelijk wel in Engeland belanden. Het is de nieuwe Kompany, alleen nog sterker”, besluit Ochoa met héél mooie woorden voor de verdediger van Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties