Voormalige Nederlandse topper kijkt met bewondering naar Rode Duivel: "Gigantisch verschil met onze Memphis"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 18 reacties
Voormalige Nederlandse topper kijkt met bewondering naar Rode Duivel: "Gigantisch verschil met onze Memphis"
Foto: © photonews

Het EK trekt zich héél binnenkort op gang, maar van Nederland zal geen spoor zijn. Onze Noorderburen wisten zich niet te plaatsen voor EURO 2016. Voormalig spits Pierre Van Hooijdonk zoekt naar redenen voor de mindere prestaties van Oranje.

De ex-aanvaller van Feyenoord staafde het met een mooi voorbeeld. En zo sprak Van Hooijdonk ook meteen zijn bewondering voor Yannick Carrasco uit. “Als je zo’n Carrasco van Atlético toch afzet tegen onze Memphis, zeg.”

“Man, dat is een gigantisch verschil. Die Carrasco kan niet alleen geweldig voetballen, hij is ook gewend geraakt de benen onder zijn kont vandaan te lopen”, zegt de Nederlandse analist in een gesprek met Voetbal International.

Vertroetel- en verwenklimaat

“En dat zie je helaas bij steeds minder Oranje-spelers. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit voortkomt uit dat vertroetel- en verwenklimaat in onze opleiding. Het kan geen toeval zijn dat Jeffrey Bruma, als puber groot geworden in Engeland, een van de weinigen is die wél zo’n over-mijn-lijk-mentaliteit heeft”, besluit Van Hooijdonk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties