Na de kritiek de lof voor de penalty's van Vossen: "Die eerste benaderde de perfectie" en "Dit was een teken van zijn vertrouwen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Na de kritiek de lof voor de penalty's van Vossen: "Die eerste benaderde de perfectie" en "Dit was een teken van zijn vertrouwen"
Foto: © Photonews

Jelle Vossen brak afgelopen weekend de ban bij Club Brugge door twee penalty's staalhard tegen de touwen te jagen. "Hij trapte als een amateur", oordeelde Jan Mulder maandag in Extra Time. Maar wat vond een specialist van de elfmeter Ivan Leko er nu van?

"Die eerste penalty van Vossen benaderde voor mij de perfectie", vertelt de STVV-coach die in het verleden de Brugse strafschoppen nam in gesprek met Voetbalkrant.com. "Als je op die manier trapt, zit de bal er altijd in. Die goal was voor mij ook een signaal dat Jelle met vertrouwen stond te voetballen. Hij wilde zich volop bewijzen om tot een certitute uit te groeien. En dat zag je op het veld."

Keepers lezen elfmeters veel beter dan vroeger en maken intenser analyses van spelers

Was de stelling van Mulder (lees hier verder) dat Vossen aan de oren moet getrokken worden door Michel Preud'homme dan fout? "De penalty's waren met enig risico getrapt", weet Leko ook wel. "Op tien van deze pogingen vliegen er twee à drie ballen over. Met de binnenkant van de voet heb je meer precisie."

Toch pleit Leko er niet voor om de stijl van Vossen te veranderen. "Keepers lezen elfmeters veel beter dan vroeger en maken intenser analyses van spelers. Meestal hebben ze de laatste twintig pogingen van een trapper in hun hoofd zitten. Als de keeper de goede kant uitgaat, zijn de kansen fifty-fifty dat de bal binnengaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties