Steven Defour had bij Anderlecht nooit de macht die hij indertijd bij Standard had en wel hierom

Redactie
| 6 reacties
Steven Defour had bij Anderlecht nooit de macht die hij indertijd bij Standard had en wel hierom
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Defour heeft rust gevonden bij het Engelse Burnley. Zijn passage bij Anderlecht verliep gespannen wegens zijn verleden bij Standard. Nu blikt de middenvelder terug op beide periodes.

Defour dacht net als Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani aanvaard te worden door de Anderlecht-supporters, maar dat was niet helemaal het geval. "Negentig procent van de fans slaagde daar wel in, maar voor dat kleine groepje wogen mijn verleden als Standard-kapitein en enkele jeugdige uitspraken richting Anderlecht te zwaar", vertelt Defour in Fan!.

"En omgekeerd gold het ook. Toen de Standard-fans met die tifo uitpakten waarop ik onthoofd werd, dacht ik echt: dit is toch geen voetbal meer..."

Anderen populairder

Zijn relatie met de fans beïnvloedde ook zijn rol binnen Anderlecht. "Ik heb bij Anderlecht nooit de invloed of macht gehad die ik indertijd bij Standard had. Als daar iemand te weinig liep, dan kon ik op tafel slaan. Bij Anderlecht was het moeilijk spelers tot de orde te roepen die veel populairder waren dan ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties