Van deze spelers in de JPL verwachten we meer in 2017
Florent Malice
Florent Malice
| 6 reacties

De spelers die dit jaar echt moeten gaan opstaan in de JPL

Van deze spelers in de JPL verwachten we meer in 2017
Foto: © photonews

2017 is een heel ander jaar dan 2016. Voor sommigen is het tijd om nu echt wel te gaan schitteren. Van vele spelers hadden we bij het begin van het seizoen veel meer verwacht dan we tot nu toe zagen. Aan hen om nu écht wakker te schieten.

Anderlecht: het uur van Stanciu

Uiteraard willen we ook de komende maanden meer zien van Massimo Bruno, terwijl we ook uitkijken hoe Dennis Appiah na zijn blessure eindelijk terug klaar is voor de strijd in de Jupiler Pro League.

Mais vooral naar de man van tien miljoen - Nicolae Stanciu - kijken we met de nodige nieuwsgierigheid uit. Het doelpunt dat de Roemeen in 2017 al scoorde was mogelijk een mooie voorbode van misschien wel heel veel moois. Hij moet voor glorie zorgen aan de kant van Anderlecht in de play-offs.

Bij Club Brugge werd met Lex Immers een nieuwe middenvelder aangetrokken, terwijl Tomas Pina tot op heden nog niet kon brengen wat hij zelf wou. Spaanse clubs kijken naar hem voor een eventuele uitleenbeurt, want qua speelminuten kwam hij voorlopig nog niet verder dan zes basisplaatsen.

Strijd om play-off 1?

Seth De Witte was wekenlang buiten strijd voor KV Mechelen, maar toonde tegen Racing Genk opnieuw al zijn kwaliteiten en kan belangrijk zijn om play-off 1 te halen. Gent moet het vooral hebben van zijn nieuwelingen, maar hoopt ook dat Mitrovic, Asare en Neto opnieuw helemaal aan de oppervlakte komen na pijntjes en/of een vormcrisis en bij Genk wordt gehoopt dat Malinovskyi en Pozuelo hun beste vorm terugvinden.

Onderin zoekt STVV nog wat punten met mensen die op wat gramschap leven: Mechele en Bolingoli kregen weinig kansen bij Club Brugge, Vetokele bij Zulte Waregem en lijken alvast goed begonnen aan 2017. Arslanagic moet na een mislukt avontuur bij Standard proberen Moeskroen in eerste klasse te houden en bij Eupen hopen ze dat nieuwkomer Dompé zijn draai vindt.

En bij de Waalse clubs?

Isaac Mbenza was een van de toptransfers van Standard toen hij overkwam van Valenciennes, maar tot op heden heeft hij de verwachtingen nog niet kunnen inlossen. Mogelijk doet hij alsnog de criticasters verstommen. Bij Charleroi kan David Pollet misschien toch nog eens de neus aan het venster steken, al steekt Hamdi Harbaoui hem mogelijk helemaal voorbij. Ook hij kon in 2016 - bij paars-wit - niet laten zien wat hij allemaal kan.

D'autres joueurs sont en sous-régime, comme Cissé dont l'impact n'est pas suffisant ou encore Jean-Luc Dompé, tellement décevant qu'il pourrait bien ne pas finir la saison à Liège. Mais c'est un peu à l'image de la saison rouche: difficile de se mettre en évidence quand c'est toute une équipe qui tousse...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties