Overtuigde Ivan Leko Club Brugge met deze duidelijke visie?

Redactie
| 2 reacties
Overtuigde Ivan Leko Club Brugge met deze duidelijke visie?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We mogen het een verrassing noemen, de aanstelling van Ivan Leko als nieuwe coach van Club Brugge. Weinig ervaring als hoofdcoach, maar wel een uitstekende voetballer bij blauw-zwart én met een grote visie op het voetbal.

"Hij overtuigde ons meteen in zijn eerste gesprek met ons", klonk het de voorbije week bij Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe. "Hij heeft een goede visie op het spelletje en weet waar hij naartoe wil."

Iedere ploeg heeft twee à drie zwakke punten

Ivan Leko weet het inderdaad goed en kon zo Club Brugge overtuigen. In Sport/Voetbalmagazine legt hij zijn filosofie uit: "Door met basketbal te vergelijken heb ik ingezien dat er een andere weg is dan enkel op het individueel talent te vertrouwen. Ik blijf ervan overtuigd dat er bewegingen en acties zijn, die de zekerheid dat er gevaar komt, kunnen verhogen."

Het gaat daarbij ook (vooral) over het uitbuiten van de zwaktes van de tegenstander: "Wie een tegenstander goed analyseert, merkt altijd dat elke ploeg twee à drie zwakke punten heeft. Die moet je proberen uit te buiten. Als dat lukt en je kan dat aantonen, dan krijgen ook de speler meer vertrouwen in wat de coach hen vertelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties