OFFICIEEL: Kortrijk-spits gaat definitief naar de Eredivisie, Finnbogason en co achterna?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
OFFICIEEL: Kortrijk-spits gaat definitief naar de Eredivisie, Finnbogason en co achterna?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk neemt afscheid van een speler die heel wat in zijn mars had, maar nooit echt kon doorbreken. Lars Veldwijk tekent normaal vandaag nog bij FC Groningen.

Enkele Nederlandse clubs wilden Veldwijk halen, maar uiteindelijk trekt Groningen aan het langste eind. Volgens RTV Noord wordt de 25-jarige spits woensdag voorgesteld in het Noordlease Stadion. "De speler en de club waren in de loop van dinsdagmiddag al tot overeenstemming gekomen", klinkt het bij directeur Hans Nijland.

Veldwijk was eigendom van KV Kortrijk, maar werd afgelopen seizoen uitgeleend aan het Noorse Aalesunds FK. Dat huurcontract loopt eind deze maand af.

Topschutter

Het is tevens niet de eerste keer dat de boomlange spits in Nederland aan de slag gaat. In het seizoen 2013/14 werd hij in de Jupiler League al eens topschutter met dertig goals voor Excelsior.

Het zou ook niet de eerste keer zijn dat een speler die in België niet kon doorbreken naar Nederland vertrekt en er plots de ene na de andere inschiet. Denk maar aan jongens als Alfred Finnbogason of Enes Ünal, om er een paar te noemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties