"We spelen nu in een poule met janneke en mieke, maar wat op het WK? Dan hebben we Radja nodig"

"We spelen nu in een poule met janneke en mieke, maar wat op het WK? Dan hebben we Radja nodig"

Radja Nainggolan is er tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus niet bij in de selectie van Roberto Martinez. Officieel omwille van voetbaltactische redenen. "Er zijn spelers die op zijn positie beter renderen dan Radja", klinkt het bij de bondscoach. Maar is dat wel zo?

“Het gaat om wat Radja laat zien tussen de lijnen. En dan hoort hij toch wel bij de betere?”, aldus Gilles De Bilde in Stadion met toch wel wat verontwaardiging. “We spelen nu in een poule met janneke en mieke, maar op het WK moeten we dan weer voorbij de toplanden. En dan? Dan heb je gasten als hem nodig, met karakter en inzet.”

Maar volgens Martinez zijn er dus verschillende middenvelders op zijn positie beter dan Nainggolan. Toch wel opmerkelijk, gezien de selectie van de bondscoach. Dembélé is geblesseerd, bovendien is Witsel tegen Bosnië-Herzegovina ook nog eens geschorst. En Dendoncker – hoewel Anderlecht niet echt draait – werd opgeroepen als verdediger.

Naast De Bruyne – incontournable – riep Roberto Martinez dus nog op voor het duel met Bosnië-Herzegovina: Marouane Fellaini, Nacer Chadli, Youri Tielemans en Steven Defour. Die eerste was vorige week nog geblesseerd aan de enkel, maar liet dit weekend met twee goals zien toch klaar te zijn voor de twee duels.

Maar de andere drie? Die hebben de voorbije maand niet meteen blijk kunnen of mogen geven van absolute topvorm, sinds de vorige stage met de Rode Duivels:

Nacer Chadli: 1 keer op de bank, 4 keer niet in de selectie en 45 minuten bij de beloftenploeg van West Bromwich Albion.
Youri Tielemans: 3 keer in de basis, 3 keer op de bank bij Monaco.
Steven Defour: 4 keer in de basis, 1 keer ingevallen bij Burnley.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties