Vier Belgische talenten waar we begin 2017 naar uitkeken, hoe ver staan ze een jaar later?
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties

Hoe ver staan Azzaoui, Miangue, Rigo en Verlinden in hun ontwikkeling?

Vier Belgische talenten waar we begin 2017 naar uitkeken, hoe ver staan ze een jaar later?
Foto: © photonews

Ieder jaar breken opnieuw enkele Belgische toptalenten door op het hoogste niveau. Aan het begin van 2017 schoof de redactie vier youngsters (Azzaoui, Miangue, Rigo en Verlinden) naar voren waar we reikhalzend naar uitkeken. Maar hoe ver staan ze een jaar later?

Senna Miangue (20, Cagliari)

In het najaar van 2016 kreeg Miangue van toenmalig coach Frank De Boer geregeld zijn kans bij Inter. Ook bondscoach Roberto Martinez was/is fan en liet de Belgische belofteninternational meetrainen met de Rode Duivels.

De linksvoetige verdediger verhuisde ondertussen naar Cagliari. Eerst op huurbasis, vervolgens definitief. Dit seizoen deed hij vijf keer mee bij de middenmoter uit de Serie A, waarvan drie maal als basisspeler.

Dante Rigo (18, PSV)

Rigo is een jaar jonger dan Miangue en kiest voor de gestage opbouw. De middenvelder uit Tremelo vergaart zijn minuten bij Jong PSV, dat de vijfde plaats in de Nederlandse tweede klasse inpalmt.

Toch klopt Rigo steeds vaker op de deur van de hoofdmacht. De jongeling versierde al twaalf keer een selectie voor de A-ploeg. Eind september viel hij 4 minuten in tegen Willem II. In de KNVB Beker mocht onze landgenoot eveneens al meedoen.

Ismail Azzaoui (20, Willem II)

De naam Willem II is gevallen, huidig werkgever van Azzaoui. Het gewezen jeugdproduct van Anderlecht stond vorig seizoen lange tijd aan de kant met een kruisbandletsel. De dribbelvaardige winger van VfL Wolfsburg wil via een uitleenbeurt aan een Eredivisionist weer ritme opdoen.

Dat lukt hem voorlopig best aardig. Bij de club uit Tilburg scoorde Azzaoui al twee keer en gaf hij vier assists, verdeeld over zeventien competitiematchen.

Thibaud Verlinden (20, Sankt Pauli)

Het jaar 2017 begon slecht voor Verlinden. Door een rugblessure stond de vleugelaanvaller zes maanden aan de kant. Vervolgens kende Stoke City dit seizoen een moeizame start, waardoor jongeren als hem hun kans niet kregen. Nadat de resultaten uitbleven, moest coach Mark Hughes uiteindelijk vertrekken.

Vorige week raakte bekend dat Verlinden aan de slag gaat bij Sankt Pauli, de zusterclub van The Potters die in de Duitse tweede Bundesliga actief is. The next big Belgian thing in the Premier League hoopt het komende halfjaar wekelijks te spelen zodat het excuus van 'gebrek aan ervaring' niet meer kan gebruikt worden.

Lees HIER nog eens het volledige artikel dat we een jaar geleden over dit viertal schreven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties