Dequevy reageert op zijn vertrek bij Antwerp en de verziekte relatie met Bölöni: "Toen lieten ze me weten dat ik maar beter kon vertrekken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 23 reacties
Dequevy reageert op zijn vertrek bij Antwerp en de verziekte relatie met Bölöni: "Toen lieten ze me weten dat ik maar beter kon vertrekken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na twee eerdere pogingen in het verleden waarna de deal finaal afsprong, haalde Oud-Heverlee Leuven Joeri Dequevy vorige week dan toch in huis. De vleugelaanvaller mocht bij Antwerp gratis vertrekken.

De uittocht van de 29-jarige Dequevy was opvallend. Tijdens de eerste seizoenshelft ontpopte de winger zich nog tot een basispion bij de oudste club van het land. "Na de nederlaag tegen Charleroi, zei ik in een krant dat we te defensief voetbalden. Coach Bölöni nam me dat kwalijk", legt Dequevy uit op de officiële website van zijn nieuwe club.

"Nadien kwam ik amper nog aan spelen toe en vier uur vóór Antwerp op stage trok, liet het me weten dat ik maar beter kon vertrekken. Ik ben niet het type dat dan wat blijft rondhangen en rustig zijn contract uitdoet."

Daeseleire trok hem over de streep

Dequevy had meerdere opties, maar koos uiteindelijk voor OHL. "Dimitri Daeseleire, met wie ik zowel bij Sint-Truiden als Antwerp voetbalde, trok me over de streep om bij OHL te tekenen", gaat de Brusselaar verder.

"Ook het eerste contact met Pearson verliep heel goed en beïnvloedde mijn keuze. Hij is een heel ander type coach dan Bölöni. Ik ontdekte al dat deze club op voetballend gebied niet hoeft onder te doen voor Antwerp. Mijn ex-club drijft vooral op fysiek en duelkracht. Qua accommodaties zit ik hier zelfs beter. Ik kijk heel erg uit naar de thuiswedstrijd van vrijdag. Niet alleen om op die perfecte grasmat te voetballen, maar ook voor de steun van de supporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties