Bij Standard staat vertrouwen op summum: "Er zijn anderen die zogezegd beter doen, maar nog geen pakje chips wonnen in hun geschiedenis"

Bij Standard staat vertrouwen op summum: "Er zijn anderen die zogezegd beter doen, maar nog geen pakje chips wonnen in hun geschiedenis"

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard zat na de 4-0 tegen Club Brugge nog in een crisis, maar intussen hebben ze wel de beker gewonnen én staan ze in play-off 1. "En dat laatste doet me nog het meeste deugd", aldus sportief directeur Olivier Renard.

Renard heeft één van de moeilijkste posities in het Belgische voetbal. Sportief directeur van Standard, dat is leren leven met kritiek. "Weet je waar ik van genoten heb? Toen we wonnen in Oostende zat er iemand rechts van mij die met zijn vreugde geen blijf wist. Het heeft me écht geraakt om Bruno Venanzi zo ontroerd te zien. Hij beleeft zijn rol als voorzitter met passie", klinkt het in HLN.

"Het doet me daarom ook meer plezier om in play-off 1 te staan dan om de beker te winnen. On dérange les autres. Het stoort hen dat Standard opnieuw in de top zes staat. Het volstaat om te zien dat Venanzi niet verkozen is in de raad van bestuur van de Pro League. Snap jij dat? Een club als Standard die daar niet vertegenwoordigd is?"

We boezemen opnieuw angst in 

Het is één tegen allen in Luik. Dat gevoel geeft in ieder geval Renard. "We hebben net onze tweede prijs in drie jaar gepakt. Er zijn andere ploegen die het zogezegd goed doen, maar die in hun geschiedenis nog geen pakje chips gewonnen hebben. We boezemen opnieuw angst in, denk ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties