Top&Flop Gouden Hans, Malinese Golden Boy, heerlijk Genk en een knap eerbetoon aan en van Thomas Buffel

Gouden Hans, Malinese Golden Boy, heerlijk Genk en een knap eerbetoon aan en van Thomas Buffel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Hans Vanaken nu al Gouden Schoen 

En de trein, hij denderde voort. De 25 op 27 van Club Brugge is stilaan indrukwekkend te noemen. Elke week kunnen we er gewoon een overwinning en drie punten bijzetten in ons overzichtje bij de toppers. Saai? Stilaan wel, maar elke week zijn er wel anderen die uitblinken.

Nu was Siebe Schrijvers een van de helden aan het firmament met twee knappe doelpunten. Met een totaaldominantie is de uitschakeling in de Beker van België alweer (bijna) vergeten. Hans Vanaken? Die stak zoals altijd boven het maaiveld uit - wie houdt hem van de Gouden Schoen binnen drie maanden? 

Malinese held

Grootspraak? Dat gaan we van Moussa Djenepo absoluut niet snel te horen krijgen. Hoe schuchter en bedeesd de Malinees naast het veld is in interviews, zo schitterde hij op het veld in Oostende. Twee goals, een afgedwongen strafschop, ... Knap!

Michel Preud'homme gaf aan dat hij zijn groeibriljant de voorbije maanden enorm hard moest slijpen. Het toont dat Djenepo wil werken en wil verbeteren. Dan kunnen we van hem nog veel te zien krijgen en hij zit nu al bij de 40 grootste talenten volgens de Golden Boy-awards. Bekercrisis? Afgewend (voor eventjes).

Genkse helden & Genks eerbetoon

En ook bij KRC Genk is het elke week wel iemand anders die in de schijnwerpers staat. Tegen Zulte Waregem stond er maar één team op het veld en strooide Alejandro Pozuelo opnieuw kwistig met passes in alle richtingen.

Ook Jere Uronen (twee assists) had een begenadigd dagje, maar Philippe Clement slaagt er stilaan in om iedereen te laten renderen. Waar gaat dat stoppen? Genk is nog steeds ongeslagen dit seizoen, ook in Europa. Mooi was ook het eerbetoon van en aan Thomas Buffel, die Genk nog steeds in zijn hart draagt.

FLOP

Crisis in Anderlecht?

"Is het crisis in Anderlecht? Het is meer dan dat", aldus Geert De Vlieger zondagavond bij Sports Late Night. En het mag gezegd: wat paars-wit liet zien tegen tien Kanaries was echt niet om aan te zien. Bekerblamage nog niet verteerd.

Ook de fans waren bijzonder negatief, Hein Vanhaezebrouck gaf ze dan ook meteen een veeg uit de pan. Het toont dat er een en ander zit te borrelen in het Astridpark en niemand die het voorlopig in de kiem kan smoren. Ook Marc Coucke zwijgt, een veeg teken.

Kortrijk schiet zich in de voet

Elke keer opnieuw denken we dat KV Kortrijk zichzelf aan het lanceren is om weg te blijven uit de penarie, maar net dan schieten ze zich telkens weer zelf in de voet.

Het was op speeldag 9 alweer niet anders, waardoor Glen De Boeck en zijn kornuiten nog steeds eerder achter dan voor zich moeten kijken. Jammer, want tegen Eupen moet er thuis gewoon meer mogelijk zijn.

Zulte Waregem en Moeskroen

Groot "voordeel" voor de Kerels: ze zitten geografisch tussen teams waar het zo mogelijk nóg veel slechter draait. Zulte Waregem was op bezoek bij KRC Genk nergens en ging zwaar onderuit, goed voor een 0 op 18 en 5 op 27.

En daarmee staat Essevee nog steeds niet laatste, want Moeskroen doet nóg slechter. Daar maakten ze er thuis tegen Waasland-Beveren een zootje van met meer dan 40 voorzetten, waarvan er letterlijk geen enkel goed aankwam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties