'Football Leaks': clubs in 1B willen (opnieuw) juridische stappen ondernemen tegen Moeskroen

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 63 reacties
'Football Leaks': clubs in 1B willen (opnieuw) juridische stappen ondernemen tegen Moeskroen
Foto: © photonews

'Football Leaks' dropte een nieuwe bom op het Belgische voetbal. Uit het onderzoek blijkt dat Moeskroen wel degelijk ooit in handen was van makelaar Pini Zahavi en de Pro League greep toch niet in. De clubs die sindsdien degradeerden naar 1B overwegen (opnieuw) juridische stappen.

Lees hier meer over de bevindingen van 'Football Leaks'

OH Leuven is één van die benadeelde clubs. "In januari 2017 bleek al dat Moeskroen de licentie in 2016 niet had mogen krijgen. De KBVB keek de andere kant uit en Moeskroen is nooit gestraft voor zijn valse verklaring", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Herman Wijnants ging met Westerlo al twee keer in tegen de licentie van Moeskroen, zonder resultaat. "Ik ben daar nog steeds gefrustreerd over", zegt hij. "Wij mogen niet procederen tegen de KBVB maar ook een zogenaamd onafhankelijk orgaan als het BAS hielp evenmin. Wat is de relevantie daar dan van?"

Volgende week zullen alle clubs in 1B - behalve KV Mechelen - samenzitten om met een gezamenlijk standpunt  naar buiten te komen. Naar de rechtbank stappen is één van de mogelijkheden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties