Wie zijn de comeback-kids van de Jupiler Pro League?
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties
Wie zijn de comeback-kids van de Jupiler Pro League?
Foto: © photonews

"We zijn het niet gewoon van op voorsprong te komen en daar goed mee om te gaan", aldus Francky Dury na KV Kortrijk - Zulte Waregem. Maar klopt dat wel? En wie zijn de weggevers en wie zijn de comeback-kids van de Jupiler Pro League?

Zulte Waregem kwam dit seizoen al liefst dertien(!) keer op voorsprong in 21 wedstrijden. Enkel KRC Genk (19), Club Brugge (17) en STVV (14) deden beter tot op heden. 

Probleem voor Essevee: uit die 13 matchen waarin ze op voorsprong stonden wisten ze maar vijf keer de drie punten over de streep te trekken. Met ook nog vier gelijke spelen en vier overwinningen geen toprapport. 

KRC Genk gaf het nooit volledig weg en staat met 14 overwinningen en 5 gelijke spelen bovenaan, verder valt ook Cercle Brugge op: van de 8 keer dat het op voorsprong stond, pakte het uiteindelijk 22 op 24. Zeven keer hield het namelijk vol.

Dat het net in Kortrijk opnieuw verkeerd liep voor Essevee? Ook dat is in feite niet echt een verrassing, want de Kerels zijn dé comeback-kids van de Jupiler Pro League tot op heden. Nadat ze in het krijt stonden, wisten ze al veertien(!) punten te pakken. Niemand doet beter, ook KRC Genk (13) niet - al kwamen die natuurlijk veel minder op achterstand dit seizoen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Lestienne! Naast! Live

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties