Interview Een nieuwe Mitrovic in het Astridpark? "Ik zou Anderlecht meteen helpen, het is de club van mijn hart"
Sam Suttels
Sam Suttels
| 7 reacties

Nenad Jestrovic is vertrouwd met Anderlecht en is klaar om de club te helpen indien nodig

Een nieuwe Mitrovic in het Astridpark? "Ik zou Anderlecht meteen helpen, het is de club van mijn hart"

Deze zondag ontvangt Anderlecht Club Brugge. Een topper waarnaar de supporters van beide ploegen reikhalzend uitkijken. Jestrovic blikte met ons terug op het matige seizoen van paars-wit.

Jestrogol stelde vast dat Anderlecht geen topploeg heeft. "Anderlecht maakt een heel gecompliceerd seizoen door. De resultaten op de eerste speeldagen waren goed, maar de club heeft geen kern om bovenin mee te draaien. Er zijn veel fouten gemaakt op de transfermarkt. Dat is een spijtige vaststelling."

De ex-speler gaf ook zijn visie op wat er bij de Brusselaars ontbreekt. "Anderlecht heeft nood aan spelers die direct inzetbaar zijn. De ploeg is heel jong en er liggen mooie vooruitzichten in het verschiet. De ervaren spelers moeten de groep een beetje meer bijstaan. Een Europees ticket bemachtigen is verplicht. Normaal gezien moet Sporting elk jaar in de Champions League spelen."

Het was Jestrovic die indertijd zorgde voor de komst van Aleksandar Mitrovic voor een bedrag van 5 miljoen euro. Mitrogol reeg de doelpunten aan elkaar en speelde zich meteen in de harten van de supporters. Twee seizoenen later trok hij naar Newcastle voor 18,5 miljoen euro. Zou Jestrovic zijn oude ploeg opnieuw ter hulp springen indien nodig?

"Ik ben erin geslaagd om Mitrovic en Milivojevic naar Anderlecht te halen. Als je nu ziet welke evoluties ze doormaken, ben ik echt fier dat ik hen heb voorgesteld aan Anderlecht. Ik stelde verder ook Dusan Tadic (Ajax) en Filip Kostic (Frankfurt) voor, maar niemand luisterde naar mij. Als de club mij vraagt hen te helpen, zou ik het zo opnieuw doen. Anderlecht is de club van mijn hart en mijn tweede thuis."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties