Diatta (Club Brugge) staat weldra naast zijn grote idool Mané: "De snelste? Sadio is een raket!"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties
Diatta (Club Brugge) staat weldra naast zijn grote idool Mané: "De snelste? Sadio is een raket!"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge geniet de laatste tijd volop van aanstormend talent Krépin Diatta, binnenkort zal dat ook het geval zijn in Senegal. De 20-jarige flankaanvaller is immers voor het eerst opgeroepen en zal dus samen met superster Sadio Mané de flanken afdweilen. "Een droom wordt werkelijkheid."

Voor de kwalificatie-interland tegen Madagaskar en de vriendschappelijke match tegen Mali is het zover voor Diatta. "Sadio Mané had gelijk. Toen ik tweede eindigde in de verkiezing van Beste Jongere van Afrika zei hij: 'Als je zo doordoet, zien we elkaar bij de A-ploeg.' Et voilá", lacht Diatta bij Het Laatste Nieuws.

Diatta speelt bij Club Brugge al langer met polsbandjes in de Senegalese driekleur.

Zo'n lof van dé steraanvaller van Liverpool én Senegal. "Mané inspireert me, hij is mijn idool", zegt de Brugse winger. "Soms hebben we contact via Instagram. Na een match van Club bijvoorbeeld. Hij zag ons bezig in de Champions League, niet in de competitie - daar heeft hij de tijd niet voor."

"Wie van ons twee het snelste kan lopen?", krijgt Diatta de vraag en hij schiet meteen in de lach. "Mané est une fusée, een raket! En hij is zodanig populair dat hij in Senegal niet durft buitenkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties