Analist ziet grootste thuisvoordeel bij Standard maar ziet ook vooral "onvoorspelbaarheid en wisselvalligheid"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties

Peter Vandenbempt ziet geen titelkandidaat in Standard, wel de ploeg met het grootste thuisvoordeel

Analist ziet grootste thuisvoordeel bij Standard maar ziet ook vooral "onvoorspelbaarheid en wisselvalligheid"

Voor de Rouches begint play-off 1 morgen al. Standard kende een wisselvallig seizoen en dat is volgens Peter Vandenbempt ook een reden waarom de titel niet naar Luik zal gaan dit jaar.

Peter Vandenbempt vat zijn analyse op Sporza over Standard aan met de grote onvoorspelbaarheid de Luikse club. Hij weet niet wat hij van de Rouches moet verwachten en volgens hem weet zelfs Michel Preud'homme dat niet helemaal. Als bewijs geeft hij de waanzinnige comeback in eigen huis tegen Waasland-Beveren op de slotspeeldag (4-3).

Conclusie van de radiocommentator en analist: "Onvoorspelbaarheid en wisselvalligheid zijn veel te groot om Standard de absolute hoofdrol toe te dichten in PO 1." Al plaatst hij daar een kanttekening bij door te spreken over "op dit moment".

Want mits een goeie start is natuurlijk alles mogelijk in die tien cruciale matchen. Vorig seizoen was daar het beste voorbeeld van bij Standard. Bovendien ziet Vandenbempt veel kwaliteit in de kern, in elke linie zelfs. 

Thuisvoordeel

"Ik vind de Mexicaan Ochoa een van de beste, zo niet de beste doelman in onze competitie. Vanheusden is zelfs, nu al, een van de beste verdedigers van het land. De 12 miljoen die Ajax voor Marin heeft geboden behoeft ook geen verdere uitleg. Orlando Sa kan zo'n speler zijn die je het hele seizoen niet ziet en tijdens de play-offs een belangrijke troef wordt."

Ten slotte kaartte Vandenbempt nog aan wat volgens hem het belangrijkste wapen van Standard kan zijn in play-off 1: de thuisreputatie. "Ik denk dat Preud'homme ervan overtuigd is dat Standard niet in PO1 geraakt zou zijn zonder Sclessin. Zij halen het grootste voordeel uit hun thuismatchen. Als ze die alle vijf kunnen winnen, kunnen ze heel ver geraken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (3B)

Nieuwste reacties