Interview: Ex-verdediger met zes titels geeft Anderlecht raad: "Ophouden met het kneusje van België te zijn"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Bertrand Crasson vindt dat Anderlecht terug naar de basis moet

Ex-verdediger met zes titels geeft Anderlecht raad: "Ophouden met het kneusje van België te zijn"
Foto: © photonews

De crisis in Anderlecht is nog nooit zo groot geweest. De club ligt op apegapen en op dit moment zijn er geen oplossingen om eruit te komen. Of toch wel? Bertrand Crasson geeft zijn ex-club goeie raad.

Na de nederlaag tegen Antwerp is Europees voetbal ver weg. "De eerste helft was nog goed, maar in de tweede zag je weer het fysiek probleem. Tegen een goed georganiseerde ploeg als Antwerp is dat dodelijk, want zij sloegen dan op het juiste moment toe", analyseerde Crasson voor ons.

"Mentaal is dat weer een nieuwe klap, maar er blijven nog zeven matchen over en er is nog niks verloren. Dat er niet genoeg kwaliteit is, dat is duidelijk. Daar ga ik ook niet op terugkomen. Maar wat echt onaanvaardbaar is: acht goals in drie matchen. En dit zeg ik zelf als ex-verdediger: dat is schandalig."

Crasson wil terug naar de basis. "Als je niet kan winnen, vermijdt dan toch tenminste om te verliezen. Je moet absoluut die defensieve stabiliteit terugvinden en de nul houden. Een aanval wint matchen, een verdediging titels", aldus de man die zelf zes stuks op zijn palmares heeft staan. 

En nu naar Standard... "Er zal een serieuze reactie moeten komen in Sclessin. De ploeg moet de rug rechten en die negatieve spiraal doorbreken. Het is tijd om te stoppen met het kneusje van België te zijn."

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties