Ons laatste team van de week, met drie Bruggelingen, een Genkse ontdekking en ... Vince the Prince

Redactie
| 13 reacties
Ons laatste team van de week, met drie Bruggelingen, een Genkse ontdekking en ... Vince the Prince
Foto: © SC

De titelstrijd is beslist, play-off 1 zit er helemaal op. Club Brugge maakte indruk, Gent speelde goed, er was play-off 2 én Vincent Kompany. Deze elf spelers waren bepalend het afgelopen weekend.

Doel

Opnieuw deden enkele goalies het prima. Swolfs, Bansen en Jackers haalden het echter net niet, want Sinan Bolat hield Antwerp eigenhandig lang in de race richting mogelijk toch nog Europees voetbal. Het mocht niet zijn op Jan Breydel, The Great Old krijgt volgende week een nieuwe kans.

Verdediging

Achterin kiezen we voor drie personen. Aanvaller Wolke Janssens werd als verdediger geposteerd bij De Kanaries en eindigde een voor hem lastig seizoen met een doelpunt, een assist en een goede verdedigende prestatie: knap.

Stefano Denswil hield de Brugse defensie meermaals recht met heel wat duels en wat bijspringen voor Decarli en Rits wanneer nodig, maar dé verdediger van het weekend was wel Vincent Kompany. Hij zorgde ervoor dat de laatste dag van de play-offs eigenlijk een voetnoot werd, dat moet je doen. Sankhon en Corstjens zullen het ons vermoedelijk vergeven dat we Vince The Prince meteen nomineren.

Middenveld

Dries Wouters. Alsof ze bij KRC Genk nog geen groeibriljanten genoeg hadden, halen ze er opnieuw eentje van stal. Anderson Esiti was dan weer zo sterk als een beer tegen Anderlecht, op de passing van Hans Vanaken stond geen maat: heerlijk strooien, genieten voor de supporters. 

Aanval

Voorin kiezen we voor twee belangrijke spelers. Lois Openda zorgde voor zijn eerste 'dubbel' ooit bij Club Brugge op weg naar een belangrijke zege, terwijl Jonathan David het seizoen wist te eindigen in de bloedvorm waarmee hij het ooit begon. 

Zij worden geflankeerd door twee absolute lichtpuntjes in de duisternis van hun team: Beni Badibanga was belangrijk voor Waasland-Beveren, Theo Bongonda nam meer dan in stijl afscheid bij Zulte Waregem

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties