Interview Exclusief: Jonge Belg jaagt Engelse droom na via uitleenbeurt: "Zin om in voetsporen te treden van idool Kompany"

Kevin Vanbuggenhout Alexandre Fiammetti
Kevin Vanbuggenhout en Alexandre Fiammetti
| 6 reacties
Exclusief: Jonge Belg jaagt Engelse droom na via uitleenbeurt: "Zin om in voetsporen te treden van idool Kompany"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een sterk seizoen bij Eupen, versierde Rocky Bushiri een transfer naar Norwich City. De jonge verdediger werd donderdag meteen weer uitgeleend aan Blackpool voor één seizoen.

Bushiri heeft een sterk seizoen achter de rug. De 19-jarige speler eiste al snel zijn plek op bij Eupen en was nadien niet meer weg te denken uit de basiself. "We hebben een heel mooi seizoen beleefd bij Eupen, met enkele goede uitslagen. Ik herinner me nog onze thuiszeges tegen Standard en Anderelcht. Ik hou heel goede souvenirs over aan dit schitterende avontuur."

De Duitstaligen besloten desondanks zijn aankoopoptie niet te lichten. Bushiri was immers nog eigendom van KVO. "Dat heeft me toegelaten om naar Norwich City te gaan. Een ambitieuze club die me wil bijstaan bij elke stap in mijn progressie. Ze spelen in een reeks waar ik altijd al van gedroomd heb. Waar de fysieke paraatheid en de grinta alomtegenwoordig is. Ik heb zin om in de voetsporen te treden van mijn idool, Vincent Kompany."

De 19-jarige speler werd vervolgens geselecteerd voor het EK 2021. "Met de Rode Duivels spelen is een doel. Ik wil het maximum geven en hoop dat ooit waar te maken. Maar eerst moet ik hard werken en mijn plaats verdienen bij de beloften, maar ook bij mijn club."

Het is in de League One, de Engelse derde klasse, dat Bushiri zal uitkomen. "Er is beslist om mij te verhuren. Dat staat mij toe mij aan te passen aan het Engelse voetbal en vooral speelminuten te maken. Het doel is om beetje bij beetje stappen te zetten richting de Premier League. Ik sta te popelen om aan het seizoen te beginnen."

Blackpool speelt zondagnamiddag zijn eerste wedstrijd in de League One thuis tegen Bristol Rovers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties