De Jupiler Pro League is een populaire competitie aan het worden onder de voetballers: gaat onze competitie een nieuw tijdperk tegemoet?
Nils Wens
| 8 reacties

De Jupiler Pro League is een populaire competitie aan het worden onder de voetballers

De Jupiler Pro League is een populaire competitie aan het worden onder de voetballers: gaat onze competitie een nieuw tijdperk tegemoet?
Foto: © photonews

Het Pro League seizoen 2019-2020 ziet er nu al spannend uit met de topteams die op een geweldige manier versterkt zijn. Gaat ons kampioenschap een nieuw tijdperk tegemoet?

Hoewel de mercato van ons kampioenschap nog niet af is, kunnen we nu al zien dat de Belgische eerste klasse nog nooit zo aantrekkelijk is geweest. Het wordt weerspiegeld in de komst van ervaren spelers of jonge talenten die de voorkeur geven aan onze competitie boven de grote Europese competities.

De G5-clubs hebben heel wat topspelers binnengehaald. Het meest opvallende voorbeeld op vlak van transfers is Anderlecht. Ze zijn erin geslaagd om Rode Duivels als Chadli en Kompany aan te trekken. Ook Samir Nasri is de gelederen komen versterken. Club Brugge sloeg ook hard toe, want ze verwelkomden Simon Mignolet uit Liverpool en misschien wel Victor Wanyama binnenkort.

Standard en Genk hebben misschien geen grote namen aangetrokken, maar ze hebben wel intelligent ingekocht. Door spelers als Hagi, Nygren en Odey te halen, heeft Racing Genk jonge sterren overtuigd die begeerd werden door de grote kanonnen van Europa (Manchester City en Barcelona in het bijzonder). Aan Luikse zijde blijft het grote probleem de definitieve overname van Vanheusden, die de interesse van Arsenal heeft gewekt, maar er is ook de terugkeer van Limbombe, die als een mogelijke toekomstige Rode Duivel wordt beschouwd.

In Gent is het rustiger, maar met overnames zoals Ngadeu (één van de beste verdedigers in de Tsjechische competitie) en de terugkeer van Laurent Depoitre uit Engeland, heeft de club een duidelijke toegevoegde waarde aan de competitie gebracht. Ook Antwerp klopt op de poort van de G5 met haar transfers.

Europa

Al deze transfers zullen het niveau van onze competitie ongetwijfeld verhogen. Hierdoor zullen de Belgische clubs ook kunnen strijden op het Europese toneel. Standard en Genk zijn al gekwalificeerd, maar ook Gent, Club Brugge en Antwerp kunnen nog een ticket naar Europa bemachtigen. Vijf Belgische clubs in de laatste fase van de Europese competities zou onze Pro League nog meer geloofwaardigheid geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties