Top&Flop Moeskroen Kampioen, sterke Kustboys, Carcela en de rust voor Gent, Antwerp en Club vs Anderlecht, WB en de VAR

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 6 reacties
Moeskroen Kampioen, sterke Kustboys, Carcela en de rust voor Gent, Antwerp en Club vs Anderlecht, WB en de VAR
Foto: © photonews

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Geen Gent, Antwerp en Club Brugge

Deze top/flop is eigenlijk niet helemaal af, want de vijfde speeldag is nog niet helemaal geschreven. Club Brugge, Antwerp en Gent worden namelijk gespaard voor hun Europese wedstrijd in de midweek.

Of dat zijn vruchten zal afwerpen? Dat gaat woensdag en donderdag moeten blijken. Maar in de overvolle kalender die we hebben is het wel knap dat de clubs en de Pro League er in geslaagd zijn de boel uit te stellen. Alles voor de coëfficiënt, wij zijn pro. 

Mehdi Carcela 

Standard liet tegen KV Kortrijk lange tijd bitter weinig zien, maar kwam plots wel tot leven na de inbreng van een aantal bankzitters.

Carcela, Limbombe en Boljevic brachten stuk voor stuk iets bij, al moet vooral Carcela zeker het nodige lof toegezwaaid krijgen: hoe hij de match deed kantelen, prachtig!

Moeskroen en KV Oostende

Twee degradatiekandidaten in de top van het klassement na ook dit weekend alweer een nette prestatie. Neen, we hadden het niet voelen aankomen voor Moeskroen en Oostende, maar ze doen het toch maar.

Beide teams waren zoekende, maar hebben snel gevonden. Knap wat ze allemaal laten zien. En als het toch nog in elkaar zou stuiken? Dan hebben ze toch al een fikse kloof op de staartploegen.

FLOP

Anderlecht

2 op 15, dat is toch al een lange tijd geleden voor RSC Anderlecht. Bovendien viel Vincent Kompany ook nog eens geblesseerd uit: het worden nog moeilijke weken (en maanden?) voor paars-wit.

Het project? Dat blijft mooi en er zal in the long run wel iets inzitten, maar zal het geduld blijven duren in het Brusselse?

Waasland-Bibberen

Gelukkig voor Anderlecht: ze staan nog niet meteen laatste in het klassement, want er is ook nog Waasland-Beveren.

Zij waren door Operatie Propere Handen wat geremd in hun werkzaamheden op de transfermarkt, maar nu is wel enorm duidelijk dat er in de slotweek van de mercato nog een en ander zal moeten gebeuren.

Wat baten VAR en bril ...

Een wekelijkse rubriek, ook dit jaar? Na de niet-gefloten strafschop op Vormer vorige week, was Lestienne nu de gebeten hond van dienst. 

Er is nog werk aan de winkel wat de technologie betreft en vooral wat de uitvoering van een en ander betreft in ons land. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties